Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 14 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin DBX wordt duurder dan Bentley Bentayga

Het lijkt wel de omgekeerde wereld: Aston Martin maakt de prijzen van de Aston Martin DBX al bekend, terwijl we de auto nog niet eens officieel gezien hebben. Goedkoop wordt hij niet, want een Bentley Bentayga is goedkoper.

dbx 8

Normaal gesproken maken autofabrikanten prijzen van nieuwe auto’s vlak voor de marktintroductie bekend. Het gebeurt niet vaak dat ze de gevoelige cijfers communiceren voordat het betreffende model überhaupt door iemand gezien is. Toch doet Aston Martin dat wel. Het merk is met de enorm belangrijke Aston Martin DBX al tijden aan het teasen en blijkbaar is het bekendmaken van de prijs een onderdeel van die pr-campagne.

Twee ton

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de Aston Martin DBX heb je in Nederland zeker niet onder de twee ton. In Duitsland gaat de SUV €193.500 kosten en daar zitten de landelijke belastingen al bij. Daaruit kunnen we concluderen dat de DBX in Nederland ruim duurder gaat worden, want hier rekenen we met de Aston Martin-onvriendelijke BPM.  We vermoeden dan ook dat de DBX in Nederland tussen de 250.000 en 260.000 euro gaat kosten. Ter vergelijking: een Bentayga met V8 heeft een vanafprijs van €167.909 in Duitsland. In Nederland betaal je €234.573,- voor dezelfde auto.

dbx 2

De Aston Martin DBX krijgt vermoedelijk de vierliter V8 uit de Vantage. Deze bij AMG ingekochte motor zou goed moeten zijn voor 550 pk vermogen, dat hij via een negentrapsautomaat naar alle vier de wielen stuurt. Daarnaast lijkt het erop dat het infotainmentsysteem ook bij Mercedes vandaan zal komen, maar dat dit is aangepast op de wensen van Aston Martin.

Voortbestaan

De DBX is een cruciaal model voor de Britse autobouwer. Het voortbestaan van het merk hangt af van het succes van de auto. Aston Martin verkeert al lange tijd in financieel zwaar weer en heeft dringend een verkoopkanon nodig. Dat moet de DBX worden, maar gezien de financiële situatie was het even onzeker of de Britten het nog wel zouden volhouden tot de lancering. Om er zeker van te zijn dat ze die halen, moest het bedrijf 150 miljoen pond lenen tegen een rente van 12%. Kortom, in april 2020 is het erop of eronder voor Aston Martin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.