Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 22 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin DBS Superleggera krijgt speciale James Bond-editie

Vijftig jaar geleden verscheen de James Bond-film On Her Majesty’s Secret Service. Een reden voor een feestje volgens Aston Martin, want het merk komt nu met een speciale OHMSS-editie van de Aston Martin DBS Superleggera.

Aston Martin DBS Superleggera OHMSS

Aston Martin en James Bond zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, want het is onmogelijk om Bond, James Bond in een andere auto te bedenken. Vijftig jaar geleden reed James in de film On Her Majesty’s Secret Service rond in een Aston Martin DBS. Om dat feit te vieren geeft Aston Martin de huidige DBS een speciaal jasje.

Brute in a suit

De klassieke film bleek ook een goede inspiratiebron voor speciale uitvoering van de ‘brute in a suit’, zoals Aston deze in Olive Green gespoten DBS Superleggera liefkozend noemt. De auto heeft voor de gelegenheid nieuwe aerodynamische elementen meegekregen. Zo heeft hij een nieuwe koolstofvezel splitter en ‘aero blade’. Daarnaast lijkt het een gevecht voor aandacht tussen de grille met zes metalen louvres en de gigantische 21 inch gesmeden velgen. Beide uniek voor deze editie.

Binnenin is de bekleding van auto afgewerkt in zwart leer met accenten van grijs Alcantara. Precies dezelfde kleurstelling als in de DBS uit 1969. Het instrumentarium is afgewerkt met rode accenten. Helaas vinden we geen schietstoelen of geheime kastjes voor wapens terug.

Drinks case

Omdat Aston Martin met de auto het vijftigjarig bestaan van een film viert, leek het de fabrikant ook passend om er vijftig te maken. Alle auto’s kunnen optioneel geleverd worden met een bijpassende ‘drinks case’ die perfect in de kofferbak past. Deze zwarte kist biedt ruimte voor twee flessen champagne en vier champagneglazen. Waarom er niet is gekozen voor de typische Vodka Martini (shaken not stirred), is onduidelijk.

Zelfs de prijs van de auto is een referentie naar de Britse superspion. Aston Martin vraagt namelijk £ 300.007 (€ 340.810) voor de speciale DBS

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.