Autovisie
Autovisie Nieuws 26 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Aftellen voor nieuwe Toyota Auris

De onthulling van de nieuwe Toyota Auris is nog maar iets meer dan een week weg. Hoog tijd dus voor de nodige teasers. Toyota trapt af met het silhouet van de nieuwe vijfdeurs hatchback.

Silhouet

Heel veel is er niet te zien op de eerste foto van de nieuwe Auris, maar tegelijkertijd zien we genoeg om te kunnen concluderen dat het een heel andere auto wordt. Het dak is namelijk contrasterend zwart gespoten van de auto, iets dat we al eerder zagen op de Toyota C-HR, Yaris en Aygo. Nu is dus ook de Auris aan de beurt. Daar blijft het overigens niet bij, want de daklijn is totaal anders dan die van het huidige model, die je hieronder ziet.

Diesel exit

Als de Auris dit najaar op de markt komt, hoef je niet te rekenen op een dieselversie van de auto. Toyota gaat hem enkel leveren met benzinemotoren. Uiteraard komt er ook weer een hybridevariant. Die laatste krijgt een nieuwe 2,0 liter benzinemotor, die de 1,8 liter vervangt. Reken op iets meer vermogen, maar vooral een nog efficiëntere aandrijflijn.

Stationwagon

Net als de huidige Toyota Auris zal ook de nieuwe leverbaar zijn als hatchback en als Touring Sports, de stationwagon. Op 6 maart zal echter alleen het doek getrokken worden van de hatchback. Volgende week meer…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.