Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 25 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Afgelopen kwartaal eindelijk winst voor Tesla

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Na meerdere recordverliezen op een rijtje heeft Tesla eindelijk zwarte cijfers geschreven. In het derde kwartaal van dit jaar bleef er onder de streep 312 miljoen dollar over, op een totale omzet van 6,8 miljard dollar.

Dat is nog al een verschil met dezelfde periode vorig jaar, toen Tesla een verlies leed van 619 miljoen dollar. In de kwartalen daarna werd het niet beter. In Q4 2017 verloor Tesla 675 miljoen dollar, in Q1 2018 maar liefst 784 miljoen dollar en in Q2 2018 precies 743 miljoen dollar. Musk bleef echter optimistisch. Hij riep eerder dit jaar al dat zijn bedrijf in de laatste twee kwartalen van dit jaar winstgevend zou zijn.

Beursfraude

Tesla had de positieve resultaten hard nodig, ook omdat het de laatste tijd te vaak negatief in het nieuws is geweest. Musk beschuldigde een Britse duiker van pedofilie, hij rookte tijdens een livestream een joint en hij werd aangeklaagd wegens beursfraude. Daarbij kwam naar buiten dat het merendeel van de geproduceerde Tesla Model 3’s niet in één keer goed is.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.