Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 22 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Historische afgelasting: voor het eerst in 67 jaar geen Tokyo Motor Show

De Tokyo Motor Show, die voor dit jaar in oktober op de planning stond, gaat niet door. Dat is voor het eerst sinds 1954, toen de eerste editie plaatsvond.

Het nieuws komt vandaag uit de mond van Akio Toyoda, de grote baas bij Toyota én voorzitter van de JAMA (Japan Automobile Manufacturers Association). Het heeft uiteraard te maken met de mondiale coronacrisis. Volgens Toyoda kan de organisatie geen veilige omgeving creëren voor toeschouwers die het evenement willen bezoeken.

Om het jaar

De afgelasting van de Tokyo Motor Show is een historische. Het evenement wordt sinds 1954 georganiseerd en vond tot dusver altijd plaats. Niet elk jaar, maar om het jaar. De laatste editie dateert dan ook van 2019. Autovisie was daar destijds ook bij.

Het is nog onduidelijk of de volgende editie in 2022 of in 2023 plaats zal vinden. Wat er ook gebeurt: de opzet van de autoshow wordt anders. Het evenement zal dan ook een andere naam dragen: Tokyo Mobility Show. Daarmee speelt de beurs in op de veranderende vorm van mobiliteit en alle deelconcepten die de wereld – en vooral Japan – rijk is.

Online

Volgens Toyoda is er nooit nagedacht over een eventueel online 2021-evenement. “Tijdens de Tokyo Motor Show laten we motoren, mini-voertuigen, grote voertuigen en personenauto’s zien, alsmede voertuigen vanuit andere sectoren. We willen dat bezoekers die voertuigen in de praktijk ervaren. Daarom houden we het evenement liever ‘in de echte wereld’, niet virtueel. Vandaar dat we hebben besloten het evenement te annuleren”, aldus Toyoda.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.