Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 20 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

ABT ‘kijkt’ naar Audi RS4: 530 pk en 680 Nm

ABT, die Duitse tuner kennen we allemaal wel. En ja, ook hun kunstjes op de Audi RS4 hebben we al eerder meegemaakt. In 2019 is de RS4 echter vernieuwd en moest ABT dus mee met die vernieuwing.

De Audi RS4 heeft in 2019 dus een vernieuwing ondergaan. Maar heel veel moeite heeft Audi daar niet in gestoken. Waar de RS5, RS6 en RS7 grondig zijn aangepakt, is het bij de RS4 vrij subtiel gegaan. De motor is helemaal onveranderd: dat is nog steeds een 2,9-liter V6 met twee turbo’s, die 450 pk en 600 Nm naar alle vier de wielen stuurt. De auto gaat hiermee in 4,1 seconden naar de 100 km/h en stopt bij een (begrensde) 280 km/h. Maar Duitse tuner ABT vond dit nog vrij magertjes, en besloot het facelift-model ook aan te pakken.

Weer verkrijgbaar

Ja, de Audi RS4 is dus nauwelijks gewijzigd. En datzelfde geldt dus voor de ABT-upgrade, die ook meer gefocust is op het uiterlijk dan onderhuids. De nieuwe upgrade die zij bieden, is namelijk exact hetzelfde als die op de pre-facelift RS4-R. Dit is waarschijnlijk omdat zij het maximale uit de aandrijflijn hebben behaald. Ze bieden bij de upgrade de ABT Engine Control unit, tezamen met een set voor de waterkoeling en een andere afdekking voor de luchtinlaat. Daarmee levert de RS4 530 pk en 680 Nm, dus 80 pk en 80 Nm meer dan de standaard RS4. Als je wil, kun je er ook nog een intercooler bij bestellen. Deze upgrade van ABT heeft opvallend genoeg 10 Nm minder dan de upgrade op de vorige RS4.

ABT RS4

Subtieler

Waar het uiterlijk dus in de basis al is aangepast door de facelift van Audi (grotere grille met extra gleuf tussen de motorkap, andere lampen en bumpers), heeft ABT het subtieler gehouden dan bij de RS4-R van het vorige model. Een ventilatiegat voor de voorwielen die net achter de wielkast zit, een dakspoiler achterop, en een roestvrijstalen uitlaatsysteem met vier koolstofvezel eindpijpen. Daarnaast is er de keuze tussen 20-inch of 21-inch zwarte wielen in twee verschillende designs. ABT lever daarbij een schroefset waarmee de auto verlaagd kan worden. In het interieur is de ABT upgrade te merken aan het veelgebruikte koolstofvezel: achterop de stoelen, op het dashboard en op het stuur. De start-stop knop en de schakelhendel kunnen ook worden aangekleed met ABT-details.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.