Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 19 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Drie duurzame gezinswagens voor maximaal € 10.000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Speurders, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke duurzame gezinswagen is een aanrader voor maximaal € 10.000? De redactie van Autovisie selecteert samen met de ANWB de beste occasions.

Jarenlang doen met een en dezelfde gezinswagen valt wat ons betreft ook in de categorie duurzaamheid. Met deze drie occasions moet dat zeker kunnen, tegen een betaalbare prijs.

Occasions: onze drie tips voor duurzame gezinswagens

Subaru Legacy Touring Wagon (2009 – 2014)

Vanwege de standaard vierwielaandrijving weet een Legacy als geen ander raad met een aanhanger of caravan. Het rijcomfort is redelijk; de Subaru is wat stug op korte oneffenheden. Het gemiddelde verbruik is 1 op 10. Bij een Vakgarage in Nieuwerkerk a/d IJssel staat een zwarte 2.0i ’Intro’ (2011, 202.000 km) voor € 9.450.

Oordeel van de Wegenwacht

De Legacy (en technisch identieke Outback) laat zijn inzittenden over het algemeen niet in de steek. Het enige euvel betreft een vastzittende viscokoppeling in de verdeling van de aandrijfkrachten voor en achter. De auto rijdt nog wel, maar weinig comfortabel.

Subaru Legacy Touring Wagon 2010 occasion

Mazda 6 Sportbreak (2007 – 2012)

De 6 is een fijne, comfortabele gebruiksauto, juist op lange (vakantie)ritten. De Japanner scoort punten met zijn prima stoelen, aangenaam veercomfort en het lage geluidsniveau. Een 2.0-liter versie (1 op 11) geniet de voorkeur. Bij de Mazda-dealer in Roermond staat er eentje; een zwarte 2.0 S-VT TS (2009, 82.000 km) voor € 9.950.

Oordeel van de wegenwacht

De Wegenwacht kent geen enkel euvel dat bij de Mazda 6 vaker voorkomt. Juist als de auto al de nodige kilometers achter de wielen heeft, gaat die betrouwbaarheid steeds zwaarder wegen: bij normaal en tijdig onderhoud gaat deze Mazda niet kapot.

Mazda 6 Sportbreak occasion

Hyundai i40 Wagon (2011 – 2018)

Qua rijeigenschappen en comfort geeft het model niets toe op succesvolle concurrenten. Zeker met een bagageruimte van 553 liter. Het dashboard oogt futuristisch, al is het start/stopsysteem soms wat traag. De 1.6 GDI (1 op 14) presteert vol bepakt ondermaats. Een autobedrijf in Heemskerk heeft voor € 9.950 een grijze 1.6 ’Business’ (2012, 159.000 km).

Oordeel van de wegenwacht

Het enige dat bij een i40 weleens voorkomt, is een kapot relais bij het contactslot. De auto wil dan niet starten. De Wegenwacht maakt een noodverbinding, maar in de garage moet er een nieuw relais in. Verder is de Hyundai uitermate betrouwbaar.

Hyundai i40 Wagon

Ons advies voor tweedehands gezinsauto’s voor € 10.000

Van de gevonden drie occasions zou de Mazda door de lage kilometerstand de winnaar zijn. Als geheel zou onze voorkeur uitgaan naar de Hyundai i40.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.