Autovisie
Autovisie Nieuws 4 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Aandeelhouder Daimler eist recht om naakt te verschijnen

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Daimler AG lijkt een probleem te hebben met worsten. Vorig jaar gingen twee aandeelhouders op de vuist omdat een van hen te veel saucijzen zou hebben opgeschept en afgelopen maand was er commotie omdat ene Wilm Diedrich Müller graag naakt had willen verschijnen.

daimler-wants-to-launch-at-least-10-new-electric-cars-by-2020_3
Daimler-bestuursvoorzitter Manfred Bischoff

Even voor de duidelijkheid: Müller is een notoire lastpak die ervan houdt om saaie aandeelhoudersvergaderingen eens flink op te schudden. Hij heeft een of twee aandelen in honderden Duitse bedrijven.

En het mooie voor hem is dat in Duitsland iedere aandeelhouder het recht heeft om te spreken op een vergadering. Müller gebruikte daarom zijn tijd om te eisen dat hij in het vervolg naakt naar de aandeelhoudersvergadering van Daimler AG mag komen.

“Bischoff bedankte Müller voor het feit dat hij niet naakt naar de vergadering was afgereisd”

Manfred Bischoff, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler, reageerde er met een kwinkslag op. Hij bedankte Müller voor het feit dat hij dit jaar in ieder geval niet zonder kleding naar de vergadering was afgereisd.

Müller heeft overigens gezegd dat hij er niet op uit is om grappen te maken of moeilijkheden te veroorzaken. Hij heeft gewoon een passie voor het hebben van aandelen, aldus de Duitser. Volgens de Süddeutsche Zeituing bezoekt Müller iedere dag verschillende aandeelhoudersvergaderingen.

LEES OOK: DAIMLER STEEKT 10 MILJARD IN ELEKTRISCHE AUTO’S

Hij heeft niks met ingewikkelde vragen over strategieën en beleid, aldus de krant. Müller wil bestuursleden graag de hand schudden en hen feliciteren met behaalde resultaten. Iets waar een topmanager van de Duitse energiegigant RWE van schrok, waarna een bewaker Müller tegen de grond werkte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.