Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

5 redenen waarom je een BMW M4 Competition (niet) moet tunen bij Manhart

De BMW M4 Competition is een heerlijke Coupé met een aandrijflijn waar menig autoliefhebber warm van wordt. Tuner Manhart belooft de auto met hun kit nog beter te maken. Maar moet je dat wel willen? Wij geven je vijf redenen waarom je een BMW M4 Competition (niet) moet tunen bij Manhart.

Manhart is een Duitse tuner die vaak BMW’s of Mercedessen onder handen neemt. Ze staan bekend om hun zwart-gouden auto’s en stevige vermogensupgrades.

Vijf redenen waarom je een BMW M4 Competition (niet) moet tunen bij Manhart

1. Meer vermogen met Manhart BMW M4 Competition

Een goede reden om je BMW M4 Competition naar Manhart te brengen, is vermogen. Door softwareoptimalisatie van de 3,0-liter zescilinder levert de Bimmer nu 635 pk in plaats van 510 pk.

2. Een beter geluid

Naast de software is ook het uitlaatsysteem aangepakt. Het nieuwe RVS uitlaatsysteem, met race downpipes zonder katalysator of sport downpipes met katalysator, zorgt voor meer vermogen.

Manhart, BMW M4 Competition, tunen, tuning
(Afbeelding: Manhart)

Naast meer vermogen kan je ook de zescilinder beter horen grommen.

3. Een unieker design dan de BMW M4 Competition

Hoewel de BMW M4 Competition niet in overvloed op de Nederlandse wegen rijdt – al zouden we dat graag zien – heb je met de Manhart-versie een uniekere auto.

Manhart, BMW M4 Competition, tunen, tuning
(Afbeelding: Manhart)

Hoewel Manhart meer koolstofvezel installeerde en de BMW gouden velgen gaf, is het design ingetogener dan dat we normaal bij het tuningsbedrijf zien. Toch is de M4 net wat stoerder dan af fabriek.

4. Een flink prijskaartje

Hoewel de exacte prijs van de tunings-versie nog niet bekend is, gaat er altijd veel geld in dit soort projecten zitten. De carbon grille voor de BMW M4 Competition kost los al 3.450 euro. Daarbij is de auto zelf al een flinke investering.

5. Manhart-versie (te) stug voor dagelijks gebruik

De BMW M4 Competition is een super sportieve coupé. Manhart past de demping aan door verlagingsveren of een schroefset van KW. Hoewel KW een gerenommeerde fabrikant is van dempers en je ze zelf min of meer in kan stellen, kan de rijervaring door de aanpassing heel anders worden. Rij je dagelijks met je BMW M4 Competition en zie je nooit het circuit? Dan kan je wellicht beter de standaard dempers laten zitten. Dit is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen!

Manhart, BMW M4 Competition, tunen, tuning
(Afbeelding: Manhart)

Wil je slechts een beetje tunen? Dan ben je bij Manhart wel aan het goede adres. Alle onderdelen zijn ook los te bestellen.

Nog een keer vol gas! Manhart maakt laatste Mercedes C63 V8 nog sneller

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.