Autovisie
Autovisie Nieuws 12 dec 2020
Leestijd: 4 minuten

5 must-haves: Tesla Tequila, een Ford GT40 en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vijf toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Een auto gemaakt om spoken te vangen en een automerk dat tequila maakt. Sommige combinaties klinken raar, maar werken wel. Anderen klinken een stuk logischer, zoals een daktent of een analoge smartwatch. Hieronder zie je vijf must-haves voor de liefhebber!

Tesla Tequila €200,–

In 2018 hintte Elon Musk er al eens naar dat Tesla met een eigen tequila zou komen. Of zoals de oprichter het zelf noemde: Teslaquila. Iedereen dacht dat dit een grap was, maar niets is minder waar. Tesla verkoopt nu daadwerkelijk hun eigen tequila. Deze komt net als de auto’s van Tesla uit Californië. Hij wordt gemaakt van 100% agave tequila añejo en is vier maanden gerijpt op eikenhouten vaten. Ongetwijfeld zeer smakelijk, maar ook als je niet van tequila houdt, is dit eenaanrader. Teslaquila zit namelijk in een prachtige bliksemschich-vormige fles. Een mooie knipoog naar hun elektrische auto’s.

Tissot T-Touch Connect Solar €1099,–

Wat als je op zoek bent naar de functionaliteiten van een smartwatch, maar ook een analoge wijzerplaat met fysieker wijzers wil? Dan is het zeker de moeite waard om de T-Touch connect Solar van Tissot in overweging te nemen. Dit horloge van Zwitserse makelij lijkt op het eerste oog een normale polsklok, maar de de onderste helft van de wijzerplaat is wel degelijk een display. Met behulp van de kroon en deknoppen maak je gebruik van diverse smartwatch functionaliteiten zoals het beheren van je meldingen, navigatie en het bijhouden van je sportieve prestaties.

Ford GT40 Mk IIIMatrix, 1:43 €90,–

De Ford GT40 behoort tot de meest iconische racewagens aller tijden. Niet zo gek dus dat zo’n modelauto tussen deze must-haves staat. In de tweede helft van de jaren zestig was Ford hiermee enorm succesvol (viermaal op rij Le Mans  gewonnen). In die tijd waren er ook mensen, met name in de VS, die zo’n Ford kochten om er zelf mee te rijden op de openbare weg. Kenteken erop… dat kon gewoon, maar zo’n beest is natuurlijk gruwelijk onpraktisch en ongelooflijk oncomfortabel. Dat bracht de slimme marketinglieden van Ford als vanzelf op een idee… we maken een iets meer geciviliseerde versie, met een kleine bagageruimte, zijraampjes die open kunnen, een echte ‘Road Version’, formeel de Mark 3 (Mk III). Mis! Die enthousiastelingen wilden wel de échte hebben. Zo kwamen er zo’n 25 op kenteken, van die Mk III zijn er maar zeven afgeleverd. Niettemin is het geweldig dat Matrix – we zouden bijna zeggen: wie anders? – een perfect model van die GT40 Mk III heeft uitgebracht, in donkerblauw en donkerrood. Hij klopt helemaal en het model verkoopt goed. In 1 op 18 zou dit ook een topmodel kunnen worden! Idee? 

Must-haves Ford GT40

Audi A6 ‘Politie’, Herpa, 1:87 €27,95

De politie is je beste kameraad, toch? Tegenwoordig patrouilleert onze vriend op de autosnelwegen met Audi’s A6 Avant. Hoe leuk dat het Duitse miniaturenmerk Herpa speciaal voor de Nederlandse markt deze A6-en in 1 op 87 uitbrengt. Er zijn zelfs twee uitvoeringen, met de oude en de nieuwe striping. Dat is mooi voor diorama-bouwers, Audi-liefhebbers en verzamelaars van politieauto’s. Zo’n speciale uitgave, in een relatief kleine oplage, kost natuurlijk wel iets meer dan normaal, maar dan heb je ook wat! 

Lada 2105, IXO, 1:43 €27,95

Een Lada tussen deze must-haves? Jazeker! Over de opkomst en neergang van Lada, alleen al in Nederland, is een boek te schrijven. Maar wie zit erop te wachten? Het Russische merk zou oorspronkelijk Zhiguli gaan heten, maar dat vonden zelfs de Russen niet internationaal genoeg klinken. Lada kent nu niet echt veel liefhebbers meer. De auto’s zijn ook vrijwel geheel uit ons straatbeeld verdwenen. Voor een deel gingen ze terug naar Rusland, heb ik weleens begrepen. Toch hoort een keurige Lada er ook bij, als je een ‘brede blik’ op auto’s hebt. IXO brengt nu deze 2105, een gemoderniseerde versie van het oorspronkelijke model en dat was op zijn beurt eigenlijk een Fiat 124. Dit model zat eerst in een verzamelserie in Oost-Europa, maar is nu ook hier te koop.  

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl. Benieuwd naar meer must-haves? Kijk op onze website!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.