Autovisie
Autovisie Nieuws 13 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

4 must-haves: Pagani Zonda Barchetta en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vier toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Roestvrijstalen Apple Watch Bandje €210,–

Er zijn genoeg redenen om een Apple Watch te verkiezen boven een gewoon horloge. Maar er zijn ook argumenten te bedenken om juist toch voor een traditionele polsklok te gaan. Misschien wel de belangrijkste reden is in dat geval esthetiek. Ondanks het ruime aanbod aan bandjes dat je kan vinden in de AppleStore, is het vaak toch niet zo stijlvol als je misschien zou willen. Gelukkig is er een oplossing. Shinola heeft namelijk een prachtige roestvrijstalen schakelband met vlindersluiting, maar dan voor je Apple Watch. Stijlvol en functioneel.

Bang & Olufsen HiFi Beosound Level €1249,–

Het vooraanstaande Zweedse HiFi merk Bang & Olufsen heeft een nieuwe speaker uitgebracht die je gehele huis van kraakhelder geluid gaat voorzien. De Beosound Level is namelijk een draagbare WiFi speaker die je in iedere kamer en in elke stand kan gebruiken. Horizontaal, verticaal, gewoon plat of aan de muur dankzij een handig ophangsysteem. Door de actieve EQ is het geluid altijd optimaal. Een lustvoor het oor, en het oog. Het aluminium frame is handgemaakt en je hebt de keuze uit verschillende frontjes. Ook over het opladen is goed nagedacht. Dit gebeurt namelijk door middel van een magnetisch systeem voor optimaal gebruiksgemak.

Ford Mustang BertoneMatrix, 1:43 €95,–

De Ford Mustang sloeg in als een bom, met name natuurlijk in de USA. De Italiaanse carrosseriebouwer en ontwerpstudio Bertone wilde graag de vleugels verder uitspreiden. Op de New York Auto Show in 1965 liet Bertone deze bijzonder fraaie eigen versie van de Mustang zien, één van de allerlaatste ontwerpen van Giorgio Giugiaro voor zijn eerste werkgever. Deze Mustang is veel meer verfijnd van vormgeving dan de oorspronkelijke, maar Ford zag er niks in en ook het Amerikaanse publiek reageerde lauw. Zonde! Matrix maakt nu in de van het merk bekende kwaliteit een erg fraai 1 op 43model van de Bertone Mustang. Normaal maakt Matrix miniaturen van bijzondere auto’s die verder niet in miniatuur zijn uitgegeven. Dat is hier mis gegaan, want het Italiaanse Politoys maakte ruim vijftig jaar geleden al een eveneens heel fraaie weergave. Ach, ik vergeef het Matrix! 

  

Pagani Zonda Barchetta, BBR, 1:18 €425,–

Je bent multimiljonair, je wilt niet achterblijven bij je gefortuneerde vrienden en dùs moet er een supersportwagen in de ongetwijfeld al rijk gevulde garage komen. Nee, niet zo’n voor de hand liggende Ferrari, Lamborghini of McLaren. Het wordt een op bestelling gebouwde Pagani, een Zonda Barchetta. De vraag is alleen… wat voor smáák heb je, om die auto voor je te laten bouwen in deze tamelijk merkwaardige kleurstelling? Het is wel heel knap hoe het Italiaanse BBR dat kleurenschema in 1 op 18 weergeeft, maar mooi? Dat mag ieder voor zich weten. Gelukkig is hij er in nog twee kleurstellingen. O ja… als je je in die kringen begeeft, gaan we niet zeuren over zoiets banaals als ‘prijs’.  

Must-haves Pagani Zonda

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.