Autovisie
Autovisie Nieuws 20 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

30 Jaar oude BMW M3 Cabriolet geëerd met speciale limited edition open M4

De échte BMW-fans hebben natuurlijk al een verjaardagskaart naar BMW’s M GmbH gestuurd, om de Motorsportdivisie te feliciteren met de 30e verjaardag van de M3 Cabriolet. En bij M GmbH zit men ook niet stil. Daar is de afgelopen maanden gewerkt aan een speciale verjaardagseditie op basis van de M4 Cabriolet.

BMW M4 Cabriolet Edition 30

BMW doopt zijn verjaardagsuitgave ‘M4 Cabriolet Edition 30 Years’, maar de oplettende autoliefhebber weet dat de M4 zelf nog lang geen dertig jaar bestaat. Sterker nog, het huidige model is de eerste generatie onder de fameuze aanduiding. Precies dertig jaar geleden verscheen diens voorvader, de M3 Cabriolet. Het model arriveerde twee jaar na de lancering van de Coupé. Op dat moment waren er van de gesloten M3 meer dan 10.000 exemplaren verkocht. Dat succes was echter niet weggelegd voor de M3 Cabriolet. BMW bouwde uiteindelijk 786 stuks van de open vierzitter.

BMW M4 Cabriolet Edition 30

Als ode aan die eerste M-cabriolet brengt M GmbH de speciale editie in de kleur Macao Blue metallic. De tint herinnert aan de introductiekleur van het oermodel. De tweede tint waarin de M4 Cabriolet Edition 30 Years leverbaar wordt, heeft een link met de tweede generatie M3 Cabriolet, die geleverd werd in Dakar Yellow. Meer smaken zijn er niet. De Duitsers combineren de lakkleur met zwarte afwerking van de grille-omlijsting. De wielen worden uitgevoerd in Orbit Grey.

LEES OOK: BMW M3 30 Jahre is niet echt uniek

Binnenin krijgt het feestnummer Merino-lederen bekleding, waarvan de kleurstelling afhankelijk van de exterieurkleur is. Voor het blauwe exemplaar is keuze uit Black/Fjord Blue en Black/Silverstone, terwijl de geel gekleurde M4 voor de dag komt met zwart lederen bekleding met gele stitching. In alle gevallen zijn de sierdelen op het dashboard van carbon fibre en staat de aanduiding ‘30 Jahre Edition’ in de hoofdsteunen van de voorstoelen en de dorpelsierlijsten vermeld. Op het passagiersdeel van het dashboard staat een plaquette met daarop ‘1/300’, wat duidt op de oplage van de verjaardagstaart.

BMW M4 Cabriolet Edition 30

De 300 exemplaren van de M4 Cabriolet Edition 30 Years beschikken tevens over onder andere een sportuitlaat, een adaptieve M-onderstel met specifieke Sport-modus en het Competition Package met tot 450 pk opgevoerde zes-in-lijn motor.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.