Autovisie
Autovisie Nieuws 19 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

En zo gaat de grote SUV van Seat heten

Er is nog geen auto om te tonen, maar Seat heeft aan Autovisie al wel laten weten hoe de nieuwe grote SUV gaat heten. De keuze is gevallen op Tarraco.

seat_20v20_concept_12
Seat 20v20 Concept

Seat heeft de naam Tarraco naar eigen zeggen niet zelf bepaald. Het merk had de hulp ingeschakeld van het grote publiek en liet hen met een naam op de proppen komen. In totaal deden 133.000 personen uit 106 landen mee. Vervolgens werden er vier aanduidingen geselecteerd, te weten Alborán, Aranda, Avila en Tarraco. Uiteindelijk kreeg Tarraco de meeste stemmen.

Spaanse steden

Een vereiste binnen de prijsvraag was dat de naam binnen de naamstrategie van Seat paste. En inderdaad, Tarraco is een Spaanse stad. Het ligt aan de oostkust van Spanje, ten zuidwesten van Barcelona. De huidige types Arona, Ateca (door Autovisie wereldkundig gemaakt), Leon en Alhambra zijn allemaal naar Spaanse steden vernoemd.

LEES OOK: ARONA VOLGENDE STAP IN SEATS SUV-OFFENSIEF

SUV

De Tarraco wordt de grote SUV van het merk. De auto werd als concept al enkele jaren terug gepresenteerd. De auto luisterde toen nog naar de naam 20v20. De productieversie komt later dit jaar op de markt. Hij zal er in een vijf- en zevenspersoons uitvoering komen. De techniek deelt het model met de Volkswagen Tiguan en Skoda Kodiaq, maar ook met de Ateca van Seat zelf. De Tarraco krijgt echter een hogere daklijn en grotere maatvoering. Seat neemt de productie van de auto niet zelf ter hand. Net als de Alhambra, die binnen afzienbare tijd verdwijnt, de Mii en de Ateca wordt de productie bij een zustermerk ondergebracht. De Tarraco komt uit Duitsland.

Drie in twee

Met de Tarraco in het programma heeft Seat in twee jaar tijd drie SUV’s op de markt gebracht, waarmee het de belangrijkste segmenten bediend. De Ateca verscheen als eerste, gevolgd door de kleinere Arona. De Tarraco komt daar boven. Wanneer de nieuweling precies leverbaar wordt, is nog niet bekend. Bij de marktintroductie is er keuze uit onder andere een 1.5 TSI met 150 pk, een 2.0 TSI met 180 pk en een 2.0 TDI met 150 en 190 pk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.