Autovisie
Autovisie Nieuws 19 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen toont elektrische Phaeton-opvolger

Onder de naam I.D. Vizzion stelt Volkswagen op de Autosalon van Genève 2018 de elektrische opvolger van de Phaeton. Althans, het is een studiemodel waarmee de Duitsers laten zien hoe zo’n limousine er uit kan zien.

db2018au00106-large

Het is de zoveelste concept car van de Duitse autobouwer onder de naam I.D. Het bedrijf wil daarmee aantonen hoe zij de toekomst voor een productlijn met elektrische aandrijflijn zien. De eerste I.D. was een model van formaat Golf. Daarna volgde onder andere een busje. De Vizzion vormt de andere kant van het VW’ elektro-spectrum, want dat is een luxueuze limousine met een lengte van liefst 5,11 meter.

e-Golf

Maar meer dan prototypes en concept cars is er niet. Op de modellen die tot op heden zijn voorgesteld is het nog tot op z’n vroegst 2020 wachten voordat de eerste elektrotypes uit de I.D.-reeks op de markt komen. Een C-segmentmodel bijt de spits af. Met de komst van die auto verdwijnt tevens de e-Golf uit het leveringsprogramma, aangezien de Duitsers vanaf dat moment louter op de specifieke I.D.-producten voor elektro-aandrijving gaan inzetten.db2018au00105-large

111 kWh batterij

In het geval van de I.D. Vizzion past Volkswagen een elektrische aandrijflijn toe die bestaat uit twee elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 225 kW en een 111 kWh grote lithium-ion batterij. De twee elektromotoren maken van de I.D. Vizzion een vierwielaandrijver. Hij zou op een volle acculading maximaal 665 kilometer moeten halen.db2018au00107-large

Stemcommando’s

Met de I.D. Vizzion verzet Volkswagen weer de bakens, want ditmaal is het niet alleen een studiemodel met elektro-aandrijving. Het is tevens een showcase voor een volledig autonoom rijdende I.D. De auto is in staat om zelf te rijden, sturen en navigeren, zo beweert Volkswagen. De techniek bestaat uit tal van systemen, zoals de bekende assistentiehulpmiddelen. Het conceptmodel beschikt niet eens over een stuurwiel. De inzittenden dienen via stemcommando’s en handgebaren hun wensen kenbaar te maken.

LEES OOK: EN DAT IS DRIE!

De Autosalon van Genève duurt van 8 tot en met 18 maart.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.