Autovisie
Autovisie Nieuws 13 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Maserati met Ferrari-motor binnenkort verleden tijd

Maserati-modellen moeten het vanaf eind 2021, begin 2022 zonder Ferrari-motoren stellen. Ferrari CEO Louis Camilleri heeft aangegeven dat het contract tussen Ferrari en Maserati niet wordt verlengd.

Alle Maserati’s

Momenteel maken alle Maserati-modellen nog gebruik van een door Ferrari geproduceerde krachtbron, denk aan de Ghibli, Quattroporte, Levante, GranTurismo en GranCabrio. Ferrari bouwt een 2,9-liter biturbo V6, 3,8-liter biturbo V8 en een atmosferische 4,7 liter V8 voor Maserati. In de toekomst niet meer. Eind 2021, begin 2022 is het feest voorbij.

Ruimte

Volgens Ferrari CEO Camilleri gaat Ferrari volledig stoppen met het leveren van motoren aan derden. De tijds- en kostenbesparing die dat oplevert, geeft volgens Camilleri ruimte om nieuwe modellen te ontwikkelen. Eind mei onthult Ferrari nog een hybride supersportwagen.

Oplossing voor Maserati

Maserati moet dus op zoek naar een oplossing, maar het is nog niet duidelijk wat het merk met de beroemde drietand gaat doen. Voor het ontwikkelen en produceren van eigen motoren heeft Maserati geen capaciteit. Dan blijft een andere motorpartner zoeken de beste oplossing. De grote vraag: wie gaat dat worden? Wordt vast en zeker vervolgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.