Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 23 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Je raadt nooit hoe extreem duur deze 1000+ pk sterke Amerikaanse occasion is!

Amerikaanse klassiekers kan je vinden in veel prijsklassen. Veelal is de prijs afhankelijk van zeldzaamheid en staat van de oldtimer. Op die twee punten scoort deze Cadillac Eldorado Brougham Station Wagon extreem hoog. Dit, en nog meer aspecten, maken deze occasion dan ook extreem duur.

De Cadillac Eldorado kwam in 1952 op de markt. De productie van de laatste generatie stopte pas in 2002.

De bouw van de Custom Cadillac Eldorado nam 15 jaar in beslag

Maar waarom lichten we deze Amerikaan nu uit? Omdat dit een Cadillac Eldorado Brougham Station Wagon is waarvan er maar een gemaakt is. De bouw van de occasion nam 15 jaar in beslag en heeft 2,3 miljoen dollar (zo’n 2,13 miljoen euro) gekost. Een duur geintje dus!

Cadillac Eldorado Brougham Station Wagon, amerikaan, occasion
De gevonden occasion. (Afbeelding: Mecum)

De unieke creatie is een mengelmoes van een Cadillac Eldorado en een Chevrolet Nomad uit 1956. Nog opvallender is het kilometerstand. Sinds dat de auto af is, zou hij slechts 6 mijl (minder dan 10 kilometer) hebben afgelegd.

Occasion met extreem dure lak

Dat 15 jaar bouwen aan een auto veel geld kost, klinkt logisch. Maar dat de auto zo duur is om te bouwen, verwacht je wellicht niet. De bouwer heeft dan ook op niets bespaard. Zo waren de kosten van het spuiten alleen al 300.000 dollar. Voor dat geld koop je bijvoorbeeld makkelijk een Audi R8 V10 met de nodige opties.

Cadillac Eldorado Brougham Station Wagon, amerikaan, occasion
De gevonden occasion. (Afbeelding: Mecum)

Maar de Cadillac Eldorado Brougham Station Wagon heeft ook forse krachtbron onder de motorkap liggen. Een dikke V8 met een slagvolume van 10,3 liter levert met behulp van twee turbo’s 1.039 pk! Het prijskaartje van de motor met alle aanpassing was net geen 100.000 dollar.

De Cadillac Eldorado Brougham Station Wagon is inmiddels verkocht op een veiling. Hoeveel de occasion uiteindelijk heeft opgebracht is onduidelijk.

Deze occasion wil je: Audi S4 is een betaalbare adrenalinepomper

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.