Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 23 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze 4×4 offroad SOD Rise camper is een luxe studio op wielen

Het Duitse bedrijf Stone Offroad Design (SOD) maakt een camper die qua uitrusting niets onder doet voor een luxe appartement. Daarbij kan je door zijn offroad-kwaliteiten er zo ongeveer de hele wereld mee verkennen.

In de basis is het een Mercedes-Benz Unimog, waarop wel vaker creaties van dit kaliber gebouwd worden. Toch onderscheidt het 14.100 kilogram wegende voertuig zich op veel vlakken van alle andere (offroad-)campers.

Een hoog afwerkingsniveau

Zo is het interieur super-de-luxe, met bijvoorbeeld een zithoek bekleed met leer van buffels en sierstrips van glanzend koper. In totaal is er in de camper slaapplek voor vier personen. Ook beschikt de rijdende studio over een badkamer met aparte douche, een keuken met vier kookplaten, een grote koelkast, afzuigkap en combimagnetron.

Om comfortabel op alle plekken ter wereld te overnachten, biedt de camper uitgebreide klimatisering met vloerverwarming, airconditioning en extra isolatie. Deze isolatie is tevens geoptimaliseerd voor het audiosysteem dat net als de televisie met een app bediend kan worden.

Uw Garage: Ford Transit, de leukste camper!

Al deze elektrische apparaten worden van stroom voorzien door een 400Ah lithium-ion accu die aangesloten is op een zonnepaneel met een vermogen van 10 kW. Zo kan je ook midden in de wildernis een beetje stroom opwekken.

De camper is gemaakt voor de wildernis

Want voor de wildernis is deze camper gemaakt. Met grote offroadbanden, een instelbaar differentieel en bescherming in de vorm van een bullbar, is de SOD Rise klaar voor het avontuur.

Kopers krijgen de keuze uit twee dieselmotoren: een 231 pk viercilinder en een 400 pk zescilinder. Is de camper alleen niet avontuurlijk genoeg, dan kun je een motor of quad op het rek van het reservewiel meenemen. Het rek kan tot 500 kilogram dragen.

Een grote maar

Een perfecte camper dus voor de avonturiers onder ons. Toch heeft de kampeerwagen een groot nadeel, zijn prijs. SOD biedt momenteel de Rise met zescilinder aan voor 899.900 euro.

3 coole camper-occasions voor minder dan 10.000 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.