Zoek artikelen en videos op merk

Peugeot 207 test, nieuws, prijs en meer

De Peugeot 207 verving in 2006 de succesvolle 206, die sinds 1998 werd gebouwd. De 207 was tussen 2006 en 2012 op de markt en werd opgevolgd door de 208, die onder die modelnaam nog steeds in de Peugeot-showrooms is terug te vinden.

De 207 was leverbaar in een aantal carrosserievormen: waaronder een driedeurs en vijfdeurs hatchback, een stationwagon en een cabriolet met een stalen vouwdak, die CC heette. Als basis voor de 207 diende het PSA PF1-platform. Peugeot valt onder de Franse Groupe PSA, waar ook Citroën en Opel deel van uitmaken.

Citroen C3-platform

Het PSA PF1-platform werd in gewijzigde vorm eveneens voor de Citroën C3 gebruikt. De Peugeot 207 werd uiteraard geassembleerd in Frankrijk, maar ook in Spanje en Slowakije. Na drie jaar kreeg de 207 in 2009 een facelift, waarbij vooral het front werd aangepast en de leeuw – het beeldmerk van Peugeot – een nog prominentere plaats kreeg toebedeeld. Van de 207 verscheen ook een rally-uitvoering waarmee Peugeot deelnam aan het World Rally Championship. De 207 werd een tijdlang in licentie gebouwd in onder meer China en Zuid-Amerika, ook in een. In 2007 was de Peugeot 207 het bestverkochte model van Nederland. 

Motoriseringen

Voor de 207 waren diverse motoriseringen beschikbaar met vermogens uiteenlopend van 75 tot en met 175 pk. Het betreft zowel benzine- als dieselmotoren. De zogeheten THP-benzinemotoren werden in een joint venture met het Duitse BMW-concern ontwikkeld, terwijl de dieselmotoren hun weg vonden naar diverse andere modellen van de Groupe PSA. Net als andere Peugeots staat de 207 bekend vanwege zijn betrouwbaarheid, vooral op motorgebied.

Concurrentie

De Peugeot 207 opereerde in het zogeheten B-segment van de markt en moest concurreren met onder andere de Opel Corsa, Fiat Punto en Ford Fiësta. Er was echter ook concurrentie uit eigen huis, want de Citroën C3 opereerde in hetzelfde segment en was een optie voor diegenen die kozen voor een iets uitbundiger uiterlijk.

Andere modellen van Peugeot

Het Franse Peugeot-concern produceert een grote variëteit aan modellen, waarmee het diverse segmenten van de markt afdekt. De 108 is het instapmodel en opereert in het zogeheten A-segment. De 208 is de feitelijke opvolger van de 207 en is er ook in een crossovervariant genaamd 2008. De 308 is een C-segmenter en ook van dit model bestaat een crossovermodel: de 3008. Van de 308 wordt ook een stationwagon gemaakt. De 508 is een premium sedan en bedoeld als het Franse antwoord op de concurrentie uit voornamelijk Duitsland. Het is een volwaardige vijfpersoons sedan die ook als stationwagon leverbaar is. De 5008 is de meest luxueuze crossover van de Fransen en de iOn is een elektrische stadsauto.