Stijn Kuster
Stijn Kuster Koopwijzer 18 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Koopwijzer: Mercedes-Benz E-klasse Cabriolet – problemen, uitvoeringen en prijzen

Hoewel de Mercedes-Benz E-klasse Cabriolet zeker niet de grootste of ruimste vierzits cabrio is, heeft het merk wel serieuze pogingen gedaan om de achterbank geschikt te maken voor menselijk gebruik. Autovisie duikt in de problemen, uitvoeringen en prijzen van de occasion in deze koopwijzer.

Volwaardige vierzitters met een betaalbaar prijskaartje zijn een zeldzaamheid in cabrio-occasionland. Door de ruimte-intensieve dakconstructie komen passagiers er op de achterbank van een open auto meestal bekaaid af.

Mercedes-Benz E-klasse Cabriolet

Wie niet de vorm van een handtas of huisdier heeft en nog net in kinderkledingmaten past, kan zich achter in een C207 prima laten vervoeren. De opvolger van de CLK-klasse Cabriolet beleeft zijn werelddebuut in 2010. Hoewel de naam- en vormgeving naar de E-klasse verwijzen, deelt het model zijn platform met de C-klasse. Hoewel het merk bij andere modellen voor een modieus klapdak kiest, krijgt de E-klasse Cabriolet een stoffen cabriodak. Volgens Mercedes-Benz is het de stilste en meest geavanceerde dakconstructie die het tot dan toe bij een cabriolet heeft toegepast.

Koopwijzer, Mercedes, cabriolet E-Klasse
E 350 CGI (A207) 2009 (Afbeelding: Wheelsage)

Andere interessante cabrio-opties zijn de optionele AirCap (automatisch windschot) en AirScarf (nekverwarming). Voor een vraagprijs die je eerder bij een Porsche verwacht, verkoopt GS Automotive een E-klasse Cabriolet uit introductiejaar 2010. De eerste eigenaar heeft diep in de portemonnee getast en veel fabrieksopties aangekruist.

Koopwijzer, Mercedes, cabriolet E-Klasse
(Afbeelding: Wheelsage)

Bovenop uitrustingsniveau Avantgarde en de zeventraps automaat heeft deze C200 CGI onder meer een Mercedes-AMG-stylingpakket, xenon, parkeersensoren voor en achter, tweekleurig leer, stoelverwarming, een AirScarf en nog veel meer moois. Een chique verschijning, deze E-klasse, die jonger en duurder oogt dan hij werkelijk is.

Waar moet ik op letten

Van de automatische transmissies en de direct ingespoten motoren tot de cabriokap, technisch is de Mercedes E-klasse Cabriolet een bovengemiddeld complexe auto. Een sluitende onderhoudshistorie, bij voorkeur van een merkdealer of merkspecialist, is altijd een pluspunt. Een aankoopkeuring is goedkoper dan voor eigen rekening achterstallig onderhoud inhalen.

Koopwijzer: Mazda MX-5 (NC) – problemen, uitvoeringen en prijzen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.