Stijn Kuster
Stijn Kuster Klassiekers 31 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Overheid biedt origineel Nederlandse Peugeot 304

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien.

Ditmaal staat er een Peugeot 304 te koop. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor je kersverse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

De Peugeot 304 als occasion bij de overheid

Voor nog geen 9.000 gulden kocht je in 1970 een Peugeot 304 sedan. Inmiddels is een goed exemplaar een stuk meer waard dan dat. Echter, deze occasion bij de overheid zal geen recordbedrag ophalen.

Peugeot 304, occasion, nederlandse overheid
(Afbeelding: DRZ)

Op papier is het een perfecte auto. Met een lage kilometerstand van iets meer dan 36.000 kilometer en slechts één eigenaar lijkt het een slimme koop. De kilometerstand is echter niet vastgelegd door de Nationale Autopas. Dit omdat de kilometerteller van de occasion bij de overheid niet tot het getal ‘999.999’ kan.

Een opknapbeurt nodig

Wie de foto’s even goed doorkijkt, ziet dat de Peugeot 304 een flinke opknapbeurt nodig heeft. In eerste plaats omdat er een gigantische deuk in het linker achterscherm zit. De 45 jaar oude auto ziet er voor de rest – naast wat roestplekjes – erg netjes uit.

Peugeot 304, occasion, nederlandse overheid
(Afbeelding: DRZ)

Het interieur van de Peugeot is schoon, de stoelen zijn nog intact en het stuur en de pook zijn niet eens versleten. Desondanks blijft zo’n aankoop bij Domeinen een risico. Over de onderhoudshistorie is namelijk niets bekend. Wellicht kan je een leuke opknapper op de kop tikken voor weinig geld.

Peugeot 304 die aangeboden wordt door de overheid. (Afbeelding: DRZ)
Peugeot 304 die aangeboden wordt door de overheid. (Afbeelding: DRZ)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.