Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Klassiekers 14 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Eindelijk goed nieuws rondom de Mercedes-AMG One

Het is zover: de Mercedes-AMG One is eindelijk klaar voor productie. De hybride hypercar rolt begin volgend jaar voor het eerst van de band.

Mercedes-AMG stelde ‘m al in 2017 voor, maar het lukte maar niet om ‘m productieklaar te krijgen. De One, voorzien van techniek die afkomstig is uit de Formule 1, bleek lastig om klaar te maken voor productie. Nadat-ie de laatste tijd constant werd uitgesteld, is het moment nu daar. De One gaat eindelijk in productie.

Allemaal al verkocht

Dat zou Mercedes-AMG namelijk hebben laten weten aan klanten die de auto al hebben besteld, zo meldt Autocar. Het gaat in totaal 275 exemplaren vervaardigen, die overigens allemaal al zijn verkocht. De eerste exemplaren rollen begin volgend jaar van de band.

Het betekent dus dat het Mercedes-AMG is gelukt om de complexe hybridetechniek, afkomstig uit de Formule 1, klaar te maken voor gebruik op de openbare weg. Dat niet alleen, de One moet ook een auto zijn die dagelijks kan worden gebruikt. Met name dat laatste was het probleem voor de hybride hypercar, want het bleek lastig om de F1-techniek uit de auto van Hamilton in een straatauto te verwerken. Het opstarten van een F1-auto is namelijk een complexe procedure, maar dat is onacceptabel in het geval van een straatauto. Bovendien moet de hybride-aandrijflijn voldoen aan alle emissie-eisen die aan straatauto’s worden gesteld. Ook dat was een flinke uitdaging, net als het feit dat de V6 in de F1-auto stationair zo’n 5000 toeren draait.

Mercedes-AMG Project One: F1-wagen met plek voor twee

Mercedes-AMG Project One

Meer dan 1000 pk

Al die problemen lijken dus opgelost. En dus kunnen we begin 2022 de volgende hybride hypercar verwachten. Het wordt zo dus een directe concurrent van bijvoorbeeld de Ferrari SF90, die er met de hulp van elektromotoren ook 1000 pk uitperst. De One is goed voor ruim 1000 pk. Hij zou in staat zijn om in minder dan zes tellen 200 km/h aan te tikken. Heel veel meer cijfers hebben we nog niet, al zou de elektrische actieradius zo’n 25 kilometer bedragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.