Dennis Wilman
Dennis Wilman Test category 3 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Ghosn vluchtte niet in instrumentenkoffer, maar liep gewoon weg’

Van de filmwaardige ontsnappingspoging van Carlos Ghosn in een instrumentenkoffer is waarschijnlijk niets waar. Hij liep gewoon zijn huis uit en kwam niet meer terug.

Carlos Ghosn heeft een van de meest spraakmakende vluchtacties van de afgelopen tijd op zijn naam geschreven. Toen hij eerder deze week ineens opdook op het vliegveld van Beiroet terwijl hij in zijn huis in Tokio hoorde te zijn, gingen de verhalen al snel de wereld rond. Volgens bronnen bij de Financial Times zou hij een groep huurlingen hebben ingehuurd die verkleed als muzikanten naar zijn huis kwamen. Vervolgens verstopten ze de ex-Renault-topman in een contrabaskoffer en smokkelden hem zo naar buiten. Klinkt te spectaculair om waar te zijn, en dat is het waarschijnlijk ook.

Geen huurling of instrumentenkoffer

Volgens de Japanse nieuwsoutlet HNK is Ghosn namelijk vastgelegd op een van de beveiligingscamera’s van zijn huis. Op de beelden zou te zien zijn dat Ghosn doodleuk naar buiten loopt. Hij kwam daarna niet meer terug, want de eerstvolgende keer dat hij gezien werd was op het vliegveld van Beiroet. Er kwam dus geen huurling of instrumentenkoffer aan te pas.

Belangrijk in dit verhaal is dat wederom bewijs mist. We hebben geen beelden van Ghosn die zijn huis verlaat, dus of dit wel de waarheid is is nog onduidelijk. Volgende week wil de ex-topman zijn verhaal doen tegenover de pers. Er staat een persconferentie gepland voor 8 december, maar of Ghosn dan het echte verhaal uit de doeken zal doen, is nog maar de vraag.

Interpol

Wel is duidelijk dat hij er een officieel verzoek tot arrestatie van Interpol bij de overheid in Libanon ligt. Ook zijn er meerdere piloten in Turkije opgepakt die verdacht worden van het vliegen van Ghosns vliegtuig. Deze zou zonder toestemming gevlogen hebben. De Japanse overheid heeft zich de laatste paar dagen stilgehouden over de hele kwestie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.