Coen Grutters
Coen Grutters Extra 26 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Wat is er met het interieur van deze Ford F-150 Raptor gebeurd?

De Ford F-150 Raptor is een ruige pick-up en ook het interieur kan wel tegen een stootje. Dat geldt niet langer voor dit exemplaar, dat een wel heel bijzondere make-over heeft gekregen.

Het gaat om een Ford F-150 Raptor van de eerste lichting. Dit model werd tussen 2010 en 2014 geproduceerd. Het is een robuuste pick-up die meer beleving moet bieden dan je standaard pick-up. Daarom wordt er een 6,2-liter V8 met ruim 400 pk gehuisvest onder de motorkap. Hoewel de F-150 Raptor tegenwoordig standaard met een 3,5-liter twinturbo V6 wordt aangedreven, kun je hem ook krijgen als Raptor R-variant, met een 700 pk sterke achtcilinder.

Interieur aangepakt door Vilner

Ondanks het loeisterke motorblok, blijft ook de Ford F-150 Raptor een werkpaard. Zo speciaal als de V8 is, zo weinig indrukwekkend is het vrij basic interieur. Veel harde plastics, rubberen vloermatten en op de rode twaalfuurmarkering op het stuur na ook niet heel kleurrijk. Daar moest verandering in komen, zo moet een Raptor-eigenaar gedacht hebben, want hij bracht zijn pick-up naar Vilner.

Vilner is een klein bedrijf uit het westen van Bulgarije, gespecialiseerd in het opnieuw bekleden van auto’s. Zij pakten deze uitdaging dan ook met beide handen aan en gaven het interieur van deze Ford F-150 Raptor een compleet nieuwe look. De vraag is of-ie er enorm van is opgeknapt.

Geslaagde make-over van de Ford F-150 Raptor?

Ja, de binnenzijde van de Raptor is nu gedrapeerd in leer, wat op zich chique is, maar de combinatie van zwart, klassiek bruin en de houtelementen in de deurpanelen moet wel je ding zijn. Knap is het wel en het zal de nodige uurtjes gekost hebben. Let bijvoorbeeld op het verfijnde stikselwerk, de hemel die volledig met alcantara bekleed is en het feit dat zelfs de deurpanelen en het dashboard voorzien zijn van een leerlaag. Vind jij de make-over van deze Ford F-150 Raptor geslaagd?

Offroad in de Ford Bronco met 335 pk sterke twinturbo V6

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.