Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 7 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Rijk mengsel: stijlvolle en gemakkelijke gadgets voor autoliefhebbers

In de rubriek Rijk Mengsel tippen we je over spullen die petrolheads hebberig maken. Dit deel met stijlvolle en gemakkelijke items voor de autoliefhebber.

Stijl verandert door de jaren heen. Waar mannen voor 1965 nog veelal in nette pantalons liepen, werd dit daarna steeds vaker een spijkerbroek. Comfort is meer de norm geworden, maar stijl en gemak zijn ook goed te combineren.

1. Mini JCW Aviator zonnebril

Een zonnebril kan je outfit met lekker weer helemaal afmaken. Ook is het dragen ervan tijdens het autorijden bij zonnig weer erg fijn voor je ogen. De glazen beschermen ze namelijk tegen de schadelijke UV-straling van de zon. De brillen van Ferrari en Porsche Design kennen we al, maar ook Mini heeft eigen zonnebrillen.

rijk mengsel, stijl, autoliefhebbers, auto-accessoires
(Afbeelding: Minishop.ekris.nl) (Afbeelding: Minishop.ekris.nl)

Ze komen niet uit een Duitse of Engelse fabriek, maar worden met de hand gemaakt in Italië. Zo is er de JCW Aviator, een klassieke zonnebril met een UV-A en UV-B filter. De glazen zijn ontspiegeld en hebben een coating die krassen moet voorkomen. Op het eerste gezicht zie je niet dat het een MINI-zonnebril is. Het JCW-logo is enkel op de pootjes te vinden.

minishop.ekris.nl / € 90,– / 3 sterren

2. Sandqvist Volvo Bag

Waar voor veel vrouwen een handtas een belangrijk onderdeel is van de outfit, is dit bij veel mannen een ondergeschoven kindje. Een tas moet vooral praktisch zijn, al hoeft dit niet ten koste te gaan van stijl.

rijk mengsel, stijl, autoliefhebbers
(Afbeelding: Collection.volvocars.com)

Zo biedt Volvo een chique strakke weekendtas, waar je een 15-inch laptop precies in kwijt kunt. Ook zit er een vakje aan de voorkant voor bijvoorbeeld een notitieboekje. De binnenkant van de tas is volledig van linnen en het leer is van een plantaardig materiaal.

collection.volvocars.com / € 554,95 / 4 sterren

3. Sonos Roam

Denk je aan een stijlvol persoon, dan hoor je op de achtergrond Frank Sinatra al zachtjes zingen. Om overal van je favoriete muziek te kunnen genieten, heeft Sonos de Roam ontwikkeld. Een, zoals ze het zelf noemen, ultradraagbare luidspreker met een strak design.

rijk mengsel, stijl, autoliefhebbers
(Afbeelding: Sonos)

Hij weegt slechts 450 gram, is stofbestendig en volledig waterdicht. Op een volle batterij kun je 10 uur naar muziek luisteren via Bluetooth of wifi. Omdat de speaker beide verbindingen gelijktijdig kan aanhouden is de overgang van wifi (thuis) naar Bluetooth (buiten) – en andersom – naadloos.

www.sonos.com / € 199,– / 4 sterren

4. Tag Heuer Connected Calibre E4

Wil je geen sporthorloge met rubberen band, maar liever een stijlvollere, klassiekere klok? Dan kom je prima voor de dag met een chique smartwatch, zoals de Tag Heuer Connected. Het horloge heeft de functionaliteiten van een smartwatch, maar geen futuristisch of sportief design. Het systeem heeft wel een speciale sportmodus die jou gedurende 7 minuten aangeeft welke oefening je moet doen, hoe je hem moet uitvoeren en wanneer je door mag naar de volgende oefening.

rijk mengsel, stijl, autoliefhebbers
(Afbeelding: Tag Heuer)

www.tagheuer.com / €1900,– / 3 sterren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.