Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 23 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Rijk Mengsel: Italiaanse design-gadgets voor autoliefhebbers

In de rubriek Rijk Mengsel tippen we je over spullen die petrolheads hebberig maken. Dit deel met gadgets van Italiaans design.

Bij de term Italiaans design denken veel autoliefhebbers direct aan Bertone of Pininfarina. Niet vreemd, want de twee ontwerpgrootheden worden gekenmerkt door alles waar de Italiaanse vormgeving om draait: eenvoud, klasse en elegante finishing touches. 

1. Maserati Stile 3H

Autofabrikant Maserati heeft een eigen kledinglijn waaronder ook horloges vallen. Zoals deze Stile 3H. Hoewel het accessoir weinig met het automerk te maken heeft, en enkel de naam en het logo van het merk onder licentie gebruikt worden, kenmerkt de kledinglijn zich door een stijlvol en typisch Italiaans ontwerp.

Gadgets, autoliefhebber, rijk mengsel
(Afbeelding: Maserati)

Zo is het horloge minimalistisch en sportief. De blauwe wijzerplaat zorgt voor een elegante uitstraling. Het is dan wel geen Zwitsers uurwerk, maar de horloges van Maserati staan wel bekend als kwalitatief goede sierraden die – in tegenstelling tot veel ander Italiaans designproducten – aantrekkelijk zijn geprijsd.  

eu.maseratistore.com// €249; // ★ ★ ★ ★ 

2. iXOOST XiLO Scuderia

Een stuk minder betaalbaar is deze gadget. Het designstuk is een speaker gemaakt in het Italiaanse Modena en gebaseerd op de legendarische auto’s die uit deze provincie komen. De basis waarin die speakers zitten, is vormgegeven als een uitlaatsysteem.

Gadgets, autoliefhebber, rijk mengsel
(Afbeelding: The Arsenale)

Sterker nog, er zijn onderdelen gebruikt van Lamborghini, Pirelli en Abarth. De uitlaat als klankkast moet zorgen voor een subliem HiFi-geluid. Niet de zuiger, maar in totaal tien speakers veroorzaken trillingen in de lucht.  

thearsenale.com// €6.443.01,30// ★ ★ 

3. Ferrari California  

Er zijn veel bureaustoelen die de vorm van een autostoel nabootsen. Echter, er zijn ook fabrikanten die van een echte autostoel een fantastische zitplek maken. Deze zitting is daadwerkelijk afkomstig van een Ferrari California.

Gadgets, autoliefhebber, rijk mengsel
(Afbeelding: Boss Chairs)

De stoel is volledig schoongemaakt en (als dat nodig was) gerestaureerd. Vervolgens is er een onderstel gemonteerd, waardoor de stoel te kantelen is met de originele knoppen. Dit kan volledig elektrisch dankzij een ingebouwde accu. Ook de stoelverwarming en -koeling werken net als in de California. Opvallend is dat de stoel tot wel 180 kilogram belast mag worden, een stuk meer dan de meeste bureaustoelen. 

boss-chairs.com// €2.334.85; // ★ ★ ★ 

4. Pininfarina Argento Monopattino Elettrico

Hoewel Italianen met sommige designelementen vasthouden aan het klassieke materiaal- of kleurgebruik, gaat Pinifarina ook met zijn tijd mee. Zo biedt het bedrijf in samenwerking met Argento e-Mobility een in Italië gebouwde elektrische step aan.

(Afbeelding: Pininfarina)

De strakke en eenvoudig vormgegeven e-scooter heeft 40 kilometer aan actieradius en haalt een topsnelheid van 25 kilometer per uur. Door speciale achtervering is de scooter geschikt om over de hobbelige wegen van de Italiaans steden te rijden. Daarbij is de step voor zijn specificaties relatief betaalbaar. 

shop.pininfarina.it// €599; // ★ ★ ★ 

Rijk Mengsel: 4 modulaire gadgets voor autoliefhebbers

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.