Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 11 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Rijk Mengsel: Gadgets voor minimalistische autoliefhebber

In de rubriek Rijk Mengsel tippen we je over spullen die petrolheads hebberig maken. Dit deel met ingetogen minimalistische gadgets.

In de rubriek Rijk Mengsel behandelen we vaak de tofste en meest autogesproken gadgets voor autoliefhebbers, maar veelal zijn het leuke hebbedingen en geen eerste levensbehoeften. Ditmaal gaan we back to basic en belichten we minimalistische gadgets. 

1. Light Phone 2 

De Light Phone 2 is een telefoon die een einde maakt aan de constante meldingen en afleidingen die je krijgt van je telefoon. Het toestel is vormgegeven als een soort papieren notebook. Het scherm werkt hetzelfde als een e-reader en is daardoor goed zichtbaar in zonlicht zonder veel blauw en wit licht uit te stralen. Dat licht is namelijk slecht voor je ogen en stressniveau.

Rijk Mengsel, gadgets, huis, autoliefhebbers
(Afbeelding: thelightphone.com)

Je kunt met de telefoon wel bellen, sms’en en muziek luisteren. Het internet op, je social media bekijken of online muziek streamen zal nooit gaan. De Light Phone 2 is een telefoon waarbij je tot rust kan komen, voor de vakantie of weekenden. 

ww.productpine.com // 299,- / ★★ 

2. Fossil The Minimalist 

Hoewel de Light Phone 2 je al veel minder op je telefoon laat kijken, kan een horloge ook bijdragen aan het verminderen van je schermtijd. De kans dat je afgeleid wordt door berichtjes of meldingen is immers kleiner wanneer je de tijd afleest op je horloge in plaats van op je telefoon.

(Afbeelding: Valmano)

Speciaal voor de echte minimalisten heeft Fossil een uurwerk gemaakt. De klok maakt gebruik van eenvoudige kwarts-techniek en geeft enkel de tijd en secondes aan.  

www.valmano.nl // 98,04 / ★★ 

3. Porsche Design draadloze oordopjes 

Ook als je zo minimalistisch mogelijk wilt leven, kun je genieten van muziek. Bijvoorbeeld met deze draadloze oordopjes van Porsche Design. Hoewel het ontwerp van het doosje en de oordopjes zelf erg basic zijn, is dat niet het geval met de functionaliteiten.

(Afbeelding: Porsche Design)

De oortjes gaan vijf uur mee zonder op te laden en het doosje heeft een accu waarmee je nog 15 uur extra kunt laden. Is alles leeg, dan kun je met Quick Charge opladen via de USB C-kabel. De oortjes zijn waterbestendig en beschikken over Bluetooth 5.0. Hardlopen door een flinke regenbui met de muziek aan is geen probleem. 

www.porsche-design.com // 299; / ★★★ 

4. Fuze Card 

Een bonuskaart, een sportschoolpasje, je laadpas, je bankpas en nog veel meer plastic kaarten zitten er waarschijnlijk in je portemonnee. Dit hoeft echter niet meer. Je kunt veel van deze pasjes allemaal aan een kaart koppelen, bijvoorbeeld aan de Fuze Card.

Rijk Mengsel, gadgets, huis, autoliefhebbers
(Afbeelding: Fuze Card)

Alles met een magnetische strip of barcode (als cadeaukaart) is te verbinden. Je hoeft dus nooit meer te zoeken naar het juiste pasje. Ook kun je je wachtwoorden op de kaart bewaren. 

www.fuzecard.com // 127,31 / ★★★★ 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.