Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 28 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Rijk Mengsel: 4 gadgets met functie boven vorm

In de rubriek Rijk Mengsel tippen we je over spullen die petrolheads hebberig maken. Dit deel met items die functie boven vorm stellen.

In de auto-industrie zie je vaak dat functie boven vorm wordt gekozen. Neem bijvoorbeeld de Opel Rock-e of de extreem gestroomlijnde Hyundai Ioniq 6. Dat een functioneel design niet altijd lelijk hoeft te zijn, bewijzen deze gadgets. 

 1. Apple Watch Ultra

Een smartwatch is zo’n gevalletje ‘functie boven vorm’, want echt mooi is natuurlijk een klassiek horloge met een mooie wijzerplaat en een goede leren of stalen band. Echter, de Apple Watch Ultra is een extreem geavanceerd stukje techniek.

Je kunt als gezondheidsfreak je hartslag bijhouden, je het zuurstofgehalte in je bloed meten en je hartfunctie uitgebreid monitoren. Daarbij kan het slimme sieraad whatsappjes ontvangen, bellen en nog veel meer functionaliteiten van je telefoon overnemen. De nieuwe Apple Watch Ultra is supersolide gebouwd en kan dus goed tegen een stootje. Krijgt u zelf een iets te hard stootje, bijvoorbeeld tijdens een auto-ongeluk, dan wordt automatisch 112 gebeld.  

apple.com/ € 999,– // ★★★★★ 

 2. Roomba Cobo j7

Na een drukke week op uw werk wilt u niets liever dan even rustig van het weekend genieten en wellicht een tochtje maken met uw cabrio, oldtimer of andere leuke weekendauto. Het laatste wat u wilt doen, is het huis schoonmaken. De Roomba Cobo j7 kan u flink wat tijd besparen.

De robot is namelijk een stofzuiger die u veel werk uit handen kan nemen. Sterker nog, de Roomba kan zelfs dweilen. De hulp in het huishouden onthoudt plekken die vuiler zijn dan andere, bijvoorbeeld de deurmat bij de voordeur, en komt hier dan vaker. U kunt de stofzuiger via uw telefoon aansturen en zelfs via Alexa, Google Assisant of Siri bedienen.  

irobot.nl/ // € 999,– // ★★★★ 

 3. Oura Ring Gen3

Smartphones, smart-tv’s en smartwatches – u kent ze vast wel. Maar hebt u ooit eerder van een smartring gehoord? Deze slimme ring kan uw hartslag bijhouden, stress meten en uw slaap tracken.

De ring is qua design wellicht niet de mooiste, en erg basic, maar wel functioneel. Daarbij is het opvallend dat zo’n klein apparaatje met best veel functionaliteiten slechts één keer in de zeven dagen 20 tot 80 minuten aan de oplader hoeft. 

ouraring.com// 367,– // ★★★ 

 4. Neo smartpen 

Een pen, u gebruikt ‘m waarschijnlijk een stuk minder dan uw voorouders. Toch is het soms fijn iets fysiek op te schrijven. Als u het later op uw laptop of telefoon wilt hebben, moet u het dan wel overtypen.

Een smartpen brengt hier verandering in. Terwijl u fysiek schrijft, kan hetzelfde digitaal op uw telefoon genoteerd worden. 

neosmartpen.nl // 79,– // ★★★★ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.