Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Extra 27 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

Een MG Marvel R en Skoda Enyaq voor minder dan 45.000 euro: welke nemen we?

Wij, het volk, hebben van de Skoda Enyaq de bestverkochte EV van 2021 gemaakt. Maar vanaf nu krijgt hij concurrentie uit de Volksrepubliek China, in de vorm van de MG Marvel R. Een culturele revolutie?

Op het moment van schrijven is de subsidiepot voor de aanschaf van nieuwe elektrische auto’s nog redelijk goed gevuld. Reden voor MG om de Marvel R Luxury aan te bieden voor een prijs die precies tien euro onder de daarvoor geldende limiet van 45.000 euro ligt. Op de kleur na valt er niets te kiezen, maar dat is geen probleem omdat alles er al op en aan zit.

Bestverkochte EV van Nederland

Maar ook de bestverkochte EV van Nederland, de Skoda Enyaq, is samen te stellen met een fiscale waarde onder dat bedrag. Zolang je maar kiest voor iV 60, met de kleinste accu, de instapmotor en niet al te veel opties. Gaan wij ons melden aan het subsidieloket met een uitgeklede Skoda of een complete MG?

In de dubbeltest die nu in Autovisie Magazine nummer 4 staat, geven we je het antwoord. We vergelijken de kersverse MG Marvel R met de populaire elektrische Tsjech op het gebied van de kosten, uitrusting, comfort en functionaliteiten. Uiteraard komen daar ook de prestaties, het verbruik en de rijeigenschappen bij. Zoals je van ons gewend bent, wordt alles bijgestaan door keiharde meetgegevens.

Abonnement Autovisie

Autovisie Magazine nummer 4 ligt nu in de winkel, maar je kunt ons ook digitaal lezen. Via deze link ontdek je hoe je voordelig zo’n digitaal abonnement kunt afsluiten. Zo heb je alle Autovisies altijd bij je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.