Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 3 jan 2023
Leestijd: 1 minuut

LEGO maakt goedkoop bouwpakket van Pagani Utopia

LEGO heeft voor 2023 een aantal nieuwe bouwpakketten aangekondigd. Een van deze sets is een betaalbare Pagani Utopia.

Eerder lieten we al de Ford GT van LEGO Technic zien. Deze Ford is een stuk ingewikkelder dan de Pagani en heeft ook een forser prijskaartje.

Goedkoop bouwpakket Pagani Utopia

De LEGO Pagani Utopia kost in België en Nederland slechts 24,99 euro en is dan ook geen grote ingewikkelde set. Het bouwpakket bestaat uit 249 stenen en is gemaakt voor kinderen of volwassenen van 9 jaar en ouder. Het Utopia model is ongeveer 4 centimeter hoog, 15 centimeter lang en 8 centimeter breed.

Pagani Utopia, LEGO
(Afbeelding: LEGO)

Ook als LEGO-set komt het echte Pagani-design over. Aan de vier centrale uitlaatpijpen, de golvende carrosserie en de brede grille aan de voorkant herken je direct de Utopia. Ook de dubbele achterlichten en de diffuser dragen hieraan bij.

Niet veel detail in de LEGO-set

Gedetailleerde kenmerken als bij de Ford-set heeft dit pakket niet. Jammer, want de Italiaan heeft voldoende bijzondere designkenmerken om weer te geven.

Pagani Utopia, LEGO
(Afbeelding: LEGO)

Zo ontbreekt het in het LEGO-interieur aan details. De echte Utopia heeft van binnen een opvallend design met veel gebruik van leer en chromen afwerkingen. Daarnaast vind je op het dashboard allerlei meters en in het midden een versnellingspook in een fysiek schakelpatroon. Hoewel vast niet iedereen dit mooi vindt, is het wel echt Pagani.

Interieur echte Pagani Utopia (Afbeelding: Pagani)

Geen interieurdetails in de LEGO Utopia dus, al mag je dat ook niet verwachten voor het geld. Een echte Pagani Utopia heeft een prijskaartje van 2,5 miljoen euro. Alle 99 exemplaren zijn al verkocht.

LEGO Pagani Utopia vanaf 2023 te bestellen

De set kost nog geen 25 euro, inclusief 1 minifiguur. De set is vanaf 1 maart 2023 te bestellen. Wil je toch liever een ingewikkelder bouwpakket, kijk dan eens naar deze Bugatti Bolide met een prijskaartje van nog geen 50 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.