Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 30 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Dit is hoe duur je de goedkoopste elektrische auto kan maken

De goedkoopste elektrische auto van Nederland is de Dacia Spring. De auto heeft een vanafprijs van 21.750 euro. Over dit bedrag krijg je nog eens 2.950 euro aan subsidie van de overheid. Voor de goedkoopste EV betaal je dus 18.800 euro.

Maar wat als je alle opties aanvinkt. Hoe duur wordt de Dacia Spring dan? Autovisie duikt in de configurator.

De goedkoopste elektrische auto

Om de duurste versie van de goedkoopste elektrische auto samen te stellen, kiezen we voor de ‘Extreme’-versie. Hiermee wordt de Dacia Spring al 23.400 euro.

Dacia Spring, goedkoopste elektrische auto
(Afbeelding: Dacia configurator)

De Dacia Spring wordt maar met één motorisering geleverd als Extreme uitvoering. Dat is de Electric 65 met 65 pk. De goedkopere uitvoeringen zijn ook met 45 pk motor leverbaar. We vinken een andere carrosseriekleur aan voor 600 euro. Deze keuze valt op Linchen Kaki DQH, oftewel groen. Bij de bekleding kunnen we niets meer aanvinken. Wel kiezen we een ander soort 16 inch wielen voor 206,51 euro extra.

Dacia Spring, goedkoopste elektrische auto
De wielen van de duurst mogelijke goedkoopste elektrische auto. (Afbeelding: Dacia configurator)

Gaan we door naar de uitrusting dan vinken we 30 kW DC-lader aan en een volwaardig reservewiel. De laadkabels vinken we niet aan, die horen immers niet bij de auto.

Dacia Spring, goedkoopste elektrische auto
(Afbeelding: Dacia configurator)

Wat accessoires betreft kunnen we de goedkoopste elektrische auto van Nederland flink aankleden. We kiezen voor het sidestep-pakket en voor spatlappen voor en achter. In het interieur vinken we de duurtest dashcam en een magnetische telefoonhouder aan.

Hoe duur is deze EV?

De duurste versie van de goedkoopste elektrische auto is 26.001,61 euro. Je kunt dus, zonder kabels en kabelhouders, maximaal 4.251,61 euro aan opties aanvinken op voor Dacia Spring.

Deze degelijke Duitse occasion koop je voor 5.000 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.