Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Campers 25 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Drie betaalbare tweedehands campers voor minder dan 20.000 euro

Niet met het vliegtuig, maar gewoon via het asfalt naar je vakantiebestemming rijden? En mét de mogelijkheid om te gaan en staan waar je wilt? Dan is een camper iets voor jou. In dit artikel delen we drie betaalbare tweedehands campers die je voor minder dan 20.000 euro kunt kopen.

Volkswagen Transporter T4 Multivan 14.950 euro

Zoek je naar een buscamper, dan is de kans groot dat je uitkomt bij een Volkswagen Transporter. In veel gevallen de T4, daar die generatie op dit moment relatief bereikbaar is. Nieuwere zijn duur, oudere bussen als de T3 en T2 stijgen alsmaar in prijzen. In Opperdoes vinden we een mooie tweedehands T4 Multivan met de bekende 2,5-liter TDI-motor, goed voor 102 pk. De kilometerstand van 241.000 kilometer is bovendien acceptabel, want Lars van Son vraagt er net geen 15 mille voor. De uitrusting is daarbij helemaal compleet inclusief keuken en koelkast, dus met deze T4 kun je in de komende maanden nog een hoop plezier hebben.

Fiat Moncayo 10 15.950 euro

Wil je liever een iets grotere camper, dan kom je uit bij een alkoof-camper. Het voordeel van zo’n versie is dat er een aparte ruimte voor een bed is gereserveerd, waardoor je niet zoals bij een buscamper elke avond de complete leefomgeving hoeft om te toveren tot slaapkamer. Vaak is het bed boven de cabine geplaatst, waardoor er niet heel veel beweegruimte in het slaapgedeelte is. Een veelgebruikte basis voor zo’n alkoof-camper is de Fiat Ducato, zo ook dit exemplaar dat te koop staat bij Mobile Home Repairs in Bleiwsijk. De Fiat Moncayo 10, zoals het model heet, heeft zelfs een douchecabine en een televisie, zodat je écht een huis op wielen hebt. Het uit 1999 stammende model mag voor 15.950 euro van eigenaar veranderen.

Campers

Mercedes-Benz Westfalia Marco Polo 19.900 euro

Wie nóg groter wil en zoekt naar een half-integraal of integraal-camper, moet z’n budget gaan aanpassen. Dat soort campers is immers heel moeilijk voor minder dan 20.000 euro te vinden. De buscamper blijft in deze prijsklasse de meest voor de hand liggende keuze, dus onze laatste tip is opnieuw een dergelijke camper. Het betreft een Marco Polo-variant van Mercedes-Benz: de naam die de Duitse fabrikant al jaren op campers plakt. Dit specifieke exemplaar komt uit 1999 en is gebaseerd op een eerste generatie Vito. Qua uitrusting komt deze Benz, die in samenwerking met Westfalia is gebouwd, overeen met de hierboven getoonde T4. De 122 pk sterke viercilinder dieselmotor heeft intussen 265.000 kilometer moeten werken, maar is – in het geval van het juiste onderhoud – nog wel klaar voor een aantal volgende jaren.

Wil je meer lezen over campers? Over wat de huidige trends en ontwikkelingen op de markt zijn, bijvoorbeeld? Of wil je inspiratie opdoen voor jouw aankomende camperproject? Lees dan verder via onderstaande artikelen!

Campers steeds populairder: dit zijn de nieuwste trends

Campers: 4×4 busjes

Drie unieke busjes als basis voor de perfecte buscamper

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.