Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 12 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze bijzondere amfibie-camper mag je varen zonder vaarbewijs

Met de camper op vakantie is sinds de coronacrisis een enorme hype. Fabrikanten springen hier slim op in door van allerlei bijzondere of unieke campers te ontwikkelen. Cool Amphibious Manufacturers International (CAMI) heeft wel een heel uitzonderlijke kampeerwagen ontwikkeld. Met deze amfibie-camper kan je namelijk varen.

Het 12,9 meter lange gevaarte draagt de naam ‘Terra Wind’ en haalt in het water een topsnelheid van 7 knopen (zo’n 13 kilometer per uur). Tijdens het varen moet hij hetzelfde comfort bieden als een jacht. De fabrikant raadt echter niet aan met de camper een zee op te gaan.

De amfibie-camper is als een vis in het water

De camper is wel helemaal klaar voor een luxe vakantie op de rustigere wateren. Zo is er een jacuzzi en naar keuze een hot tub aan boord. Achterop is er ruimte om te zonnen of twee jetski’s mee te nemen.

Terra Wind, amfibie-camper, water
(Afbeelding: Wheelsage)

Naast alle boot-opties is het ook een buitengewoon uitgebreide camper. Zo heeft hij marmeren vloeren, een queensize bed, lederen bekleding en granieten werkbladen in de keuken.

Wel een groot rijbewijs op de weg, maar zonder vaarbewijs op het water

Hoe zwaar de amfibie-camper is laat de fabrikant niet weten, maar een groot rijbewijs lijkt in ieder geval nodig te zijn. Een vaarbewijs is in Nederland niet nodig. De camper is minder dan 15 meter lang en kan niet sneller dan 20 kilometer per uur in het water. Op het land wordt de rijdende villa vooruit gesleurd door een dieselmotor met 330 pk. Hiermee haalt hij een topsnelheid van 128 kilometer per uur.

Terra Wind, amfibie-camper, water
(Afbeelding: Wheelsage)

De camper is verkrijgbaar vanaf 715.000 euro. Voor de prijs van een huis koop je dan wel een boot en camper in een.

Toyota Amphicruiser

Maar niet alleen in Amerika worden dit soort gekke voertuigen gebouwd. Het Nederlandse bedrijf Dutch Amphibious Transport bouwde enige tijd geleden een Toyota Land Cruiser om tot amfibievoertuig. Wij testten hem deze offroader toen ter land en te water. Van het varen en rijden deden we verslag in deze video.

Tesla Model 3 neemt het op tegen snelste elektrische boot ter wereld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze bijzondere amfibie-camper mag je varen zonder vaarbewijs
Sluiten