Autovisie
Autovisie Autosport 5 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Eerste sprintrace van Formule 1-seizoen 2024 in China

De eerste sprintrace van het komende Formule 1-seizoen wordt gehouden tijdens de Grote Prijs van China, in Shanghai. Het raceweekend in China staat voor 19 tot en met 21 april gepland.

In totaal zijn er komend seizoen zes sprintraces. Ook in Miami en tijdens de grands prix van Oostenrijk, de Verenigde Staten, Brazilië en Qatar staat er een sprintrace gepland.

De relatief nieuwe sprintraces zijn in het leven geroepen om in aanloop naar de hoofdrace te zorgen voor meer spanning. Ook tijdens de aanzienlijk kortere sprintraces kunnen punten worden gepakt voor de WK-stand.

Groot televisiepubliek

Voor China wordt het de eerste sprintrace, voor de Verenigde Staten en Qatar de tweede en voor Oostenrijk en Brazilië de derde. “Sinds het begin in 2021 hebben de sprintraces gezorgd voor een groter televisiepubliek en meer entertainment voor de fans. Ik kijk uit naar boeiende races komend jaar”, zei Stefano Domenicali, de baas van de Formule 1.

Het nieuwe seizoen begint in maart in Bahrein. Afgelopen seizoen werd Max Verstappen voor de derde keer op rij wereldkampioen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.