Autovisie
Autovisie Autosport 12 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

“We zijn al begonnen met de voorbereidingen voor dit jaar en dat ziet er veelbelovend uit. Ondertussen staan we met Formula One in Zandvoort goed op de kaart en we zijn blij met de datum voor 2025”, zei Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch Grand Prix, in een persbericht.

Burgemeester David Moolenburgh van Zandvoort ziet ook de voordelen van de datum in 2025. “We zijn verheugd om ook dan de koningsklasse van de autosport weer in ons dorp te ontvangen. Deze datum sluit aan op de zomervakantie waardoor ons seizoen verlengd wordt”, aldus de burgemeester.

Imola

Max Verstappen won de laatste drie edities van de race in Zandvoort, die sinds 2021 weer op de kalender staat.

Het seizoen bestaat in 2025, net als dit jaar, uit 24 wedstrijden. De eerste race is op 16 maart de Grote Prijs van Australië. Het is de eerste keer in zes jaar tijd dat de openingsrace in Melbourne is. In 2020 en 2021 werd de wedstrijd geschrapt om corona en in de jaren daarna werd het seizoen geopend in Bahrain. Omdat de ramadan volgend jaar in maart valt, is besloten om de eerste race niet in het land in het Midden-Oosten te houden.

De Grote Prijs van Bahrain is volgend jaar op 13 april. De eerste race in Europa is op 18 mei in het Italiaanse Imola. Het seizoen wordt op 7 december afgesloten in Abu Dhabi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.