Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 24 dec 2020
Leestijd: 1 minuut

Zo is de BMW M2 CS Racing opgebouwd 

BMW gaat er prat op dat zijn M-modellen ook daadwerkelijk racegenen bezitten. Met de introductie van de M2 CS afgelopen jaar lanceerde BMW Motorsport ook gelijk de raceversie, de M2 CS Racing. Maar waarin wijkt die circuitversie van de straatversie af? 

Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen stelt de M2 CS Racing aan je voor. Het is een van de eerste exemplaren die inmiddels wiel op Nederlands grondgebied heeft gezet. Hij laat je de raceversie uitvoerig zien. Om het verschil tussen de straatversie en de circuituitmonstering duidelijk te maken, heeft hij er een straatlegale M2 CS naast gezet. Waarin onderscheidt de reguliere CS zich van de M2 en M2 Competition en waarin wijkt de Racing weer af van de M2 CS? Sjoerd opent deuren en motorkap en neemt de twee snelle sportcoupé uitvoerig met je door. 

Eigen cup van BMW 

De M2 CS Racing zal vanaf 2021 veelvuldig op de circuits te zien zijn. Niet alleen is de sportcoupé geschikt voor verschillende raceklasses, BMW zelf zet een eigen cup op. Bovendien maakt BMW de M2 CS Racing, die de circuitversie van de M240i opvolgt, toegankelijker door de auto via Motorsport-dealers aan te stellen. Voorheen moest een geïnteresseerde zich altijd wenden tot BMW Motorsport, maar daarin is verandering gekomen. Een select aantal dealers vertegenwoordigt sindskort BMW Motorsport, te weten De Maassche in Echt, Renova in Breda en Van Poelgeest in Amstelveen. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.