Autovisie
Autovisie Video 27 mei 2015

Zo hield Ford de nieuwe GT geheim

Totaal onverwacht onthulde Ford begin dit jaar in Detroit de Ford GT. The Blue Oval blijkt naar nu bekend is geworden heel ver te zijn gegaan voor deze verrassingsaanval.

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe GT niet uit zou lekken, of door een spionagefotograaf gekiekt zou worden, zocht een select team van Ford in de donkerste kelders onder het ontwikkelingscentrum van Ford een plekje en stampte in bizar korte tijd een nieuwe auto uit de grond. Door pas te beginnen als alle andere Ford-medewerkers al aan de warme prak zaten, wist het team de auto onder de radar van ander Ford-personeel te houden. Werkdagen begonnen zo om zeven uur ‘s avonds en eindigden pas diep in de nacht.

“Ondanks pogingen van Honda en Porsche om de aandacht naar zich toe te trekken, was de GT de onbetwiste ster van de show”

Compleet onaangekondigd kon Ford daardoor begin dit jaar het doek trekken van de opvolger voor de iconische GT40 en de retro GT van begin deze eeuw. De mondiale pers stond met zijn kaken op de grond van verbazing. Ondanks pogingen van Honda en Porsche om met primeurs de aandacht naar zich toe te trekken, was de Ford GT de onbetwiste ster van de show.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.