Autovisie
Autovisie Video 28 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

YouTuber brengt ode aan Land Rover Defender

Het zal niet lang meer duren voordat een van de langst geproduceerde monumenten in de automobiele geschiedenis definitief ten grave wordt gebracht. Na bijna 32 jaar komt er toch echt een einde aan de productie van de Land Rover Defender. Filmmaker Ben Brown maakte een ode aan deze grote vriendelijke reus.

De in Kaapstad gevestigde Britse filmmaker en YouTuber nam zijn Defender, liefkozend Pumba genoemd, mee de zandduinen in en maakte samen met een paar goede vrienden een prachtige video om de Defender te vieren. Brown gebruikt zijn Landy vooral als daily driver in de stadsjungle, maar hij neemt zijn publiek in zijn populaire dagelijkse vlogs ook mee op avontuur de bergen van Zuid-Afrika in. Met enkele kleine aanpassingen als een daktent en een keukentje tovert hij zijn Defender om tot comfortabel nachtverblijf. Het toont eens temeer aan dat de Land Rover Defender veel meer een gereedschap is dan een auto.

“De Land Rover Defender is veel meer een gereedschap dan een auto.”

Toch hoeven we niet te treuren om het verlies van de Defender. In 32 jaar zijn er meer dan twee miljoen stuks gebouwd, waarvan er nog velen rondrijden. Daarnaast laat Ben Brown zien dat de opa onder de automobielen ook bij jongeren nog erg in trek is. En natuurlijk is Land Rover druk bezig met de ontwikkeling van een volledig nieuwe opvolger van de iconische Defender. The Defender is dead. Long live the Defender!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.