Ramon Mens
Ramon Mens Video 26 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom het afscheid van de Bentley Mulsanne zo bijzonder is – Sjoerds Weetjes #191

Toen we voor het eerst achter het stuur van de Bentley Flying Spur -september 2019- stapten voorspelden we het einde van Bentley’s topmodel Mulsanne. Want met de komst van de nieuwe Saloon was er feitelijk geen enkele legitieme reden meer om de Mulsanne te bestellen. En nu valt dan ook het doek voor de luxueuze limousine. 

 Het afscheid valt zwaar, vooral voor de Bentley-adepten. Want niet alleen neemt Bentley afscheid van zijn grootste, statige en luxueuze limousine, met de productiestop van de Mulsanne neemt de prestigieuze autobouwer afscheid van iets dat al sinds jaar en dag met Bentley is verbonden. Met iets dat historie heeft. Met iets dat iconisch is. 

Speciale uitvoering

In deze nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit waarom het afscheid van de Bentley Mulsanne zo zwaar valt. Maar Bentley ‘viert’ het afscheid zelf wel. Het bouwt nog een exclusieve serie onder de naam ‘6.75 Edition by Mulliner’. In totaal vervaardigt Bentley 30 stuks van die auto, met speciale verwijzingen naar onder andere de legendarische V8-motor. De auto’s rollen momenteel uit de fabriek in Crewe. 

In totaal bouwde Bentley 7300 exemplaren van de Mulsanne. Het hoofdstuk is nu voorbij, maar het merk denkt al na over een opvolger. Dat wordt geen sedan, maar een soort über-SUV. Wat dat precies wordt, kan Bentley nog niet zeggen. Wel laat het weten dat die auto nog bóven de zeer succesvolle Bentayga wordt gepositioneerd. Door de toevoeging van dit nieuwe topmodel beschikt Bentley over voldoende SUV’s, een kleiner model is uitgesloten.

Sjoerds Weetjes

Sjoerds Weetjes is een vaste rubriek van Autovisie en verschijnt elke vrijdagnamiddag op www.autovisie.nl. Ben je een autofreak en wil je alles weten, kijk dan alle video’s van Sjoerd op onze website. Nog steeds niet genoeg? Doe dan ook mee aan de autoquiz in Autovisie Magazine of elk weekeinde op Instagram Stories via @sjoerdvanbilsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.