Autovisie
Autovisie Video 15 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Video: Zo werkt Tesla’s nieuwe Autopilot-systeem

Tesla heeft de software van de Model S in de Verenigde Staten geupdatet naar versie 7.0. Dat betekent dat de grote elektrische hatchback nu is uitgerust met het zogenoemde Autopilot-systeem. En daarmee onderweg zijn, is een bizarre ervaring, zo blijkt uit bijgaande video.

De autowebsite Jalopnik heeft in de Verenigde Staten al met een Tesla Model S P90D met Autopilot kunnen rijden. Het systeem houdt de auto volledig automatisch in een rijstrook en past zijn snelheid aan aan het overige verkeer. Van rijbaan wisselen kan de Tesla ook zelf, maar daarvoor moet de bestuurder dan wel het sein geven door de richtingaanwijzer te gebruiken. Verder bevat update 7.0 een automatische inparkeerfunctie.

“Autopilot wordt beter door de situaties die het tegenkomt”

Volgens Tesla is Autopilot zelflerend. Het systeem wordt beter door de situaties die het tegenkomt. Vervolgens deelt het deze informatie met Tesla en op die manier met alle andere Model S’en. Autopilot combineert informatie van het navigatiesysteem, de camera, de radar en twaalf ultrasonische sensoren, die metingen kunnen uitvoeren tot ongeveer vijf meter van de auto.

De update wordt eerst in de Verenigde Staten uitgevoerd, maar komt in de komende weken ook naar Tesla’s in Europa en Azië (daar is het nog wachten op goedkeuring van overheidswege). Autopilot wordt alleen ondersteund door Model S-modellen van na september 2014. In de toekomstige update 7.1 zit volgens Tesla een functie die de Model S autonoom een parkeergarage in stuurt om een plek te zoeken en in te parkeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.