Ramon Mens
Ramon Mens Video 16 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Video: LaFerrari verliest van elektrische Rimac

Een opvallende sprintvideo met hoofdrollen voor een Ferrari, een Tesla en een veel minder bekende Rimac – die er nota bene met de winst vandoor gaat.

Tesla Model S, Rimac Concept_One & LaFerrari

Rimac

De Britse autovlogger Archie Hamilton vergelijkt de Ferrari LaFerrari, Tesla Model S en Rimac Concept_One met elkaar op een kort stuk rechtdoor. De Tesla wordt al met relatief gemak verslagen tijdens een wedstrijd in een rechte lijn, maar zelfs de Italiaanse hybride supercar moet hier zijn meerdere erkennen in de volledig elektrische sportcoupé.

Ferrari

Volgens de specificaties zou het in elk geval ook wel close moeten zijn. De Ferrari beschikt over een systeemvermogen van 963 pk en 900 Nm koppel bij 1.585 kilogram, z’n elektrische opponent beschikt over 1.088 pk en 1200 Nm met bijna 300 kilo meer aan gewicht.

Verder is het goed om te weten dat Rimac (afkomstig uit Kroatië, waar deze video is opgenomen) weliswaar een auto heeft gebouwd, maar eigenlijk vooral leverancier is van elektrotechniek aan diverse partijen, waaronder Siemens, Koenigsegg (voor de hybride Regera) en het Chinese Qoros.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.