Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 6 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Uw Garage: Ford Focus RS (2009)

Arthur van Dieten ging van een gezapige gezinsauto naar zo ongeveer dé ultieme hot hatch. Dit is het verhaal van zijn brute, ruim 400 pk sterke Ford Focus RS.

Ik viel midden in een test van zo’n RS. De presentator vroeg zich af of ze gek waren geworden bij Ford, ruim 300 pk in een voorwielaandrijver, dat kon echt niet. Maar aan het eind van het item was hij om. Ruimte voor vier personen met bagage én extreem snel! Hij bleef maar doortrekken, ook ver boven de 100 km/h. Toen was mijn interesse gewekt.

Te koop

Ik pakte mijn tablet en ben eens gaan kijken of er een Ford Focus RS te koop stond. Deze stond te koop bij een Honda-dealer, er stond 11.963 kilometer op de teller. Ik heb hem gebeld en hij vertelde me dat hij de auto vijf jaar eerder zelf nieuw had gekocht. Heel af en toe reed hij ermee en verder stond hij als eyecatcher in zijn showroom.

Toen ik de auto bij de garage zag staan, was ik meteen verliefd. Toen tijdens de eerste rit alles op temperatuur was, zei de garagist: ‘Geef maar gas, geef maar gas!’ En die auto ging toen zo verschrikkelijk snel van zijn plek; zo veel snelheid had ik nog nooit meegemaakt. Echt bizar. Het viel me ook meteen op hoe sterk het blok is. Vanaf 80 km/h kun je in z’n zes rijden en dingen als inhalen en invoegen zijn een heel aparte ervaring met zo veel vermogen.

Tuning

Op mijn auto zit nu een grotere intercooler met dikkere slangen, er zit een gegoten aluminium inlaatspruitstuk op, een andere uitlaat… De turbodruk staat op 1,7 bar. Op de rollenbank haalt hij nu 426 pk en 545 Nm. Met dat vermogen is het blok nog betrouwbaar en door het Quiafe-differentieel is het vermogen nog een beetje op de weg te brengen. En natuurlijk zijn de remmen ook aangepast, want je rijdt er nu zomaar 200 km/h mee… Met tunen houdt het nooit op, er kan altijd meer en dan nóg meer. Zolang je er geld in stopt, komt er vermogen uit. Maar als ik verder zou gaan, moet er een andere koppeling in, wordt de auto minder betrouwbaar en gaat het echt geld kosten. Het is prima zo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.