Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 18 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Uw Garage: Peter kan maar niet stoppen met auto’s kopen…

Peter van Burik had besloten dat er genoeg auto’s in zijn museumpje stonden. Twee weken later had hij er tóch weer vier bij: een Ford Fiesta, Peugeot Partner, Suzuki Alto en Toyota Starlet.

Ik heb veel ruimte bij mijn huis én ben autoliefhebber, dus er stond al het een en ander hier in de schuur: mijn museumpje. En het was wel even goed zo. Ik hoefde even geen uitbreiding van de collectie; er was genoeg werk aan wat ik al had. Totdat ik gebeld werd door vrienden van me.

Werd gebeld voor een Toyota Starlet

Ik had ze eens gezegd dat ze me mochten bellen als ze hun Toyota Starlet weg zouden doen. Ik had de Toyota inmiddels jaren niet gezien, maar heb hem ongezien gekocht. Ik heb de wielen laten poedercoaten en een goede stoel gezocht, want één was er wat minder. De strips op de deuren waren iets verkleurd en die heb ik dus ook vernieuwd.

Uw Garage: Deze Ford Granada was van koningin Juliana

Peugeot Partner omdat ik jarig was

Een paar dagen later belt mijn tante Tonny. ‘Ik wil een nieuwe auto kopen, ga je mee naar de Suzuki-dealer in Emmen?’ Onderweg daar naartoe vertelt ze me dat ze de Peugeot Partner waar ze jaren in had gereden niet zomaar bij een dealer wil achterlaten en vraagt of ik die auto wil hebben. Ik was immers binnenkort jarig?

Ford Fiesta van een oud vrouwtje

Een paar dagen later gaat de telefoon weer. Mijn nicht aan de lijn. Haar buurvrouw was 89 geworden en had besloten dat ze ging stoppen met autorijden. Ik ken die dame mijn hele leven al. Haar Ford mocht weg, maar dat was wel lastig, ze had die auto in 1993 nieuw gekocht, samen met haar inmiddels overleden zus.

Uw Garage: Roest en een dikke 6,6-liter V8, dit is de Pontiac Executive Safari

Is een Suzuki Alto iets voor jou?

Nadat ik het verhaal van de Fiesta op Facebook heb gezet, reageert er iemand uit Zwijndrecht: ‘Mijn moeder heeft een Suzuki Alto. Ze heeft hem nieuw gekocht en er staat nu 64.000 kilometer op de teller. Ze heeft er vorig jaar maar 140 kilometer mee gereden en heeft besloten haar rijbewijs niet te verlengen. Is dat autootje iets voor jou? Je mag hem ophalen!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.