Autovisie
Autovisie Video 13 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Terugkijken: Tesla-baas Elon Musk koopt McLaren F1

Zou deze jonge Elon Musk in 1999 ooit gedacht hebben dat zijn toekomstige Tesla Model S gehakt zou maken van een McLaren? Vast niet. Al had hij toen al een connectie met het roemruchte Britse merk, want Musk kocht op zijn achtentwintigste een McLaren F1.

In onderstaande video is te zien hoe de piepjong ogende Musk in een veel te groot colbertje (hij lijkt wel achttien) zijn zilverkleurige F1 in ontvangst neemt. Hij had net 22 miljoen dollar gekregen uit de verkoop van zijn eerste bedrijf, softwaremaker Zip2.

Een jaar later reed hij zijn F1 aan pulp, toen hij met PayPal-compagnon Peter Thiel onderweg was. De wagen was niet verzekerd, maar kon wel door McLaren gerepareerd worden, ondanks de zware schade. In bijgaand interview vertelt hij erover.

Fast forward naar zo’n vijftien jaar later, als Musk eenmaal zijn eigen autofabrikant Tesla bezit. In RTL Autovisie zette Werner Budding de McLaren 650S en de Tesla Model S P85D tegenover elkaar in een sprintrace. De Britse supersport had geen schijn van kans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.