Autovisie
Autovisie Video 23 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Wat is de beste stuurmansauto van 2021?

Het is weer zover: in Autovisie Magazine nummer 26 lees je alles over onze Supertest! Wat is de beste stuurmansauto van 2021?

Dat is een vraag die we elk jaar stellen, en waar we uitgebreid onderzoek voor doen. Richting het einde van het jaar rijden we met de complete redactie en met een geweldig deelnemersveld naar het TT Circuit van Assen, waar we uitvinden wat de leukste auto van 2021 is.

Mooiste of duurste?

Daarbij gaat het niet om welke auto het snelste, duurste of mooiste is. Nee, het gaat om puur rijplezier. En daarom kan de strijd gewonnen worden door een Porsche 911 GT3, maar ook door een Ford Puma ST. Want hoewel we de auto’s op het circuit testen, telt het ook zwaar mee hoeveel lol je op de openbare weg met een auto kunt hebben.

Zo is de Lamborghini Huracan STO die dit jaar meedeed, een absolute attractie. Het geluid van de V10, de onderstelafstemming en de handling van die auto is misschien wel ongeëvenaard. Maar dat betekent niet dat-ie zomaar de winnaar van de Supertest is. Het is namelijk geen auto waar je op zondagochtend zomaar even een potje mee gaat sturen, en dat weegt ook zwaar mee in ons oordeel.

Langs de kandidaten van de Supertest 2020 – Sjoerds Weetjes 217

Vorige winnaars Autovisie Supertest

Om je een idee te geven van de vorige drie winnaars van de Supertest: in 2019 won de Alpine A110, terwijl er ook een Lamborghini Huracan Performante, Porsche GT3 RS en Ferrari 488 Pista op de baan stonden. Een jaar later won de Lamborghini Hurcan wél, maar toen als Evo. De Alpine A110 S maakte wéér indruk en werd tweede. In 2020 won de bijzondere en lichtgewicht Dallara Stradale. De Italiaan wist een Aston Martin DBS Superleggera, Mercedes-AMG GT 63 S en de Porsche 911 Turbo S achter zich te laten.

Ook dit jaar is de strijd een spannende, want er zitten échte krachtpatsers en verrassende kleintjes tussen. Die STO meldden we al, maar daarnaast rijdt er dit jaar ook een Aston Martin Vantage F1 Edition, Porsche 911 GT3 en Audi RS E-tron GT mee. Ook de BMW M5 CS en Mercedes-AMG E 63 S zijn van de partij. Ford levert twee deelnemers, in de vorm van de Mustang Mach 1 en Puma ST. Ook de BMW M3, 128 ti, Porsche Cayenne GT Turbo, Volkswagen Golf R Performance en de Toyota GR Yaris staan aan de startlijn. Wie denk jij dat de Supertest wint?

Het antwoord vind je in Autovisie Magazine 26, nu in de winkels!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.