Autovisie
Autovisie Video 8 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

SPECTACULAIRE RENAULT SPORT R.S. 01 OP AUTORAI

Renault besteedt veel aandacht aan autosport tijdens de komende AutoRAI. Want naast de Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy haalt het Franse merk namelijk zijn jongste racecreatie naar Amsterdam, de spectaculaire Renault Sport R.S. 01 met een vermogen van 500 pk en een topsnelheid van 300 km/h.

De Renault Sport R.S. 01 is speciaal ontwikkeld voor de raceklasse Renault Sport Trophy, onderdeel van de World Series by Renault 2015. Het ontwerp van de nieuwe racewagen is ontstaan onder leiding van Laurens van den Acker – Senior Vice President Corporate Design van Renault. De diepe voorbumper en de grote achtervleugel zorgen voor veel neerwaartse druk, zodat grip bij hoge snelheden maximaal is. Op topsnelheid bedraagt de downforce maar liefst 1,7 ton.

Dankzij een koolstofvezel monocoque weegt de R.S.01 slechts 1.100 kg. De 3,8-liter V6 middenmotor levert 500 pk en genereert 600 Nm koppel. Hij is gekoppeld aan een sequentiële zevenversnellingsbak. Michelin-banden en Öhlins-schokdempers zorgen voor een optimale wegligging. Koolstofvezel remschijven met een diameter van 380 mm en remklauwen met zes zuigers zorgen voor de nodige stopkracht.

De Renault Sport Trophy biedt plaats aan twintig zogenoemde Pro-Am-teams, bestaande uit een professionele coureur en een amateur. De winnaar van de Pro-categorie krijgt een uitnodiging om mee te doen aan een speciaal trainingsprogramma met onder meer een simulator, mediatraining en een fysieke training. Na deze training gaat de winnaar naar Japan, om als onderdeel van het NISMO-team mee te rijden in het Japanse Super GT-kampioenschap. De winnaar van de amateurs krijgt de kans om in de LMP2-klasse deel te nemen aan de 24-uursrace van Le Mans in 2016.

Racekalender 2015 World Series by Renault
30-31 mei: Spa-Francorchamps, België
13-14 juni: Hungaroring, Hongarije
29-30 augustus: Silverstone, Engeland
12-13 september: Nürburgring, Duitsland
26-27 september: Le Mans, Frankrijk
17-18 oktober: Jerez, Spanje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.