Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 21 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Saab 900 (1983) – Uw Garage – Video

Zijn hele familie rijdt Saab, maar Jelle van Dijk had er niet zoveel mee. Het halen van zijn rijbewijs en een Saab-gekke opa veranderden alles. Nu rijdt hij zelf in een Saab 900. 

“Vier jaar geleden begon ik met rijlessen. Ik zou de auto van mijn moeder overnemen, een vierdeurs Saab 99 uit 1979. Maar ik ben muzikant, veel onderweg met instrumenten en een sedan werkt dan niet. En toen belde mijn opa: ‘Je moet even langskomen, we hebben hier wat voor je!’ Ik ben naar hem toe gefietst en na een bak koffie nam hij me mee naar buiten. Daar stond een witte Saab 900 op de aanhanger.”

Ontbrekend interieur

“Ik dacht gelijk vét, een witte Saab 900! Nee, zei opa, jouw nieuwe auto staat erachter. En dat was deze auto. Op verschillende wielen, veel van het interieur ontbrak, de kabelboom naar achter was er niet meer en heel wat onderdelen lagen in de kofferbak. Maar hij zag eruit alsof hij heel wat aankon en stond lekker hoog op zijn wielen, ik vond hem toch wel gaaf. Totdat opa me vertelde dat dit kwam omdat er geen motor in de Saab 900 zat…”

Uw Garage

Het complete verhaal van Jelle van Dijk lees je in Autovisie Magazine nummer 24, dat nu in de winkels ligt. Heb je zelf een auto met een bijzonder verhaal, dat je graag met andere autoliefhebbers deelt? Geef je dan op voor een aflevering van Uw Garage! Stuur een mail naar [email protected] en vertel wat jouw auto zo bijzonder maakt. Wie weet komen we binnenkort dan wel bij je langs!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.