Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Video 8 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Is de Nissan Qashqai opnieuw de beste allrounder? – Review

Wie het ook was die er tien tot vijftien jaar geleden bij Nissan aan het roer stonden: een vooruitziende blik kun je ze achteraf gezien niet ontzeggen. Is dat weer zo met de nieuwe Qashqai?

Met de Leaf waren ze een van de eerste aanbieders van een elektrische auto, en met de Qashqai en Juke de mede veroorzakers van de enorme crossover-hype die tot op de dag van vandaag voortduurt. Nog knapper is het dat de Qashqai ondanks dat er in de loop der jaren zeer veel concurrenten bij zijn gekomen, onverminderd populair is gebleven. Zowel in Nederland als de rest van Europa bleven de verkopen van respectabel niveau.

Upmarket

Nu is het tijd voor de derde generatie om de successtory voort te zetten. Wat zeker bijdroeg aan het super succes was de betaalbaarheid. Ooit kon je een Qashqai voor iets meer dan 20.000 euro al op de stoep hebben. Maar met de nieuwe gaat Nissan het ietsje verder upmarket proberen. Reken op 35.000 euro voor een instapper, 40.000 euro voor een aangeklede auto en 50.000 euro voor een 158 pk versie met automaat en alle opties.

Volgend jaar komt een versie met een heel bijzondere hybride aandrijflijn, maar tot die tijd is er alleen keus uit een 1.3-liter turbo met 140 of 158 pk, en een handbak of vierwielaandrijving. Daarmee opereert de Qashqai andermaal precies in het hart van het segment. De beste allrounder van allemaal zijn, is wat bij de vorige generaties zo belangrijk was voor het succes. Of dat bij deze generatie weer gaat lukken, kun je zien in deze video.

Uitgebreide walkaround Nissan Qashqai

Liever de nieuwe Qashqai ook uitgebreid van dichtbij bekijken? Een tijd terug ging Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen al op bezoek bij de nieuwe crossover, om jou alles over dat model te vertellen. Die video zien? Kijk ‘m via onderstaande link!

Video: Uitvoerige kennismaking nieuwe Nissan Qashqai (2021)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.