Autovisie
Autovisie Video 20 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Racen tijdens Mazda MX-5 Cup op Zolder | VIDEO

Autovisie redacteur Dries van den Elzen reed onlangs mee in de Mazda MX-5 Cup op het Circuit van Zolder. Hij hing wat camera’s in zijn auto en doet verslag van de race.

Onlangs werd Autovisie uitgenodigd om mee te strijden in de splinternieuwe Mazda MX-5 Cup, tijdens de Superprix op het Belgische circuit van Zolder. Redacteur Dries van den Elzen mengde zich in het gewoel van de twee cupraces die op het programma stonden. In de cup wordt gereden met een ND Mazda MX-5 met 184 pk tweeliter, die door de Nederlandse onderstelspecialisten Intrax is omgebouwd tot volwaardige raceauto. Omdat gereden wordt op slicks, liggen de bochtsnelheden serieus hoog. En omdat iedereen in een identieke auto rijdt, wordt er hard gestreden om elke centimeter.

Kijk mee

Kijk vanaf de passagiersstoel mee hoe Autovisie in een veld van zo’n 20 auto’s een zevende en achtste plek uit het vuur wist te slepen. Hetgeen niet bepaald zonder slag of stoot (en schade…) ging! Komende zondag worden beide races tussen 14:30 en 15:00 uitgezonden op RTL 7, maar hier kun je alvast genieten van een voorproefje van de actie!

Mazda MX-5 cup race

Verslag

Dries heeft ook een uitgebreid verslag van de race geschreven in Autovisie nummer 13.  Deze ligt op dit moment in de winkels. In het zes pagina tellende artikel omschrijft hij hoe het voelt om een race mee te mogen rijden en wat voor uitdagingen erbij komen kijken. Daarmee bedoelen we niet alleen de rijkunst, maar ook het mentale gedeelte van het racen waar coureurs mee te maken hebben.

Natuurlijk staat er nog veel meer in Autovisie #13. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een knalblauwe Maserati Quattroporte in Uw Garage, een reportage met Power Pick-ups en de dubbeltest tussen de Kia Stonic en de VW T-Cross. Ook reed Peter Hilhorst met de nieuwe Toyota Supra en namen we een kijkje bij een Eenden-meeting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.