Autovisie
Autovisie Video 21 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

Pop-up museum ASV: toer door 40 jaar Mercedes-geschiedenis

Je hebt autodealers en autodealers, en in de Nederlandse autowereld staan enkele dealerbedrijven te boek als ware petrolheads. Een daarvan is ASV in Veghel en Eindhoven. Ter gelegenheid van hun veertigste verjaardag, richtte de onderneming een pop-up museum in. De auto’s? Mercedes-modellen uit de afgelopen veertig jaar. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen loopt letterlijk een rondje door de showroom.

pop up museum adv Eindhoven sjoerd

Hoe mooi is het dat autobedrijven de historie van hun bedrijf en producten een warm hart toedragen? En zo stonden de gasten tijdens het jubileumfeest van Mercedes-Benz-dealer ASV niet tussen spiksplinternieuwe modellen met prijskaartjes achter de ruitenwissers, maar naast klassieke, bijzondere en opvallende modellen. Tijdens de opbouwfase van de feestlocatie in Eindhoven stapte Sjoerd van Bilsen binnen. Waar anderen hun werkhandschoenen droegen, trok onze autoliefhebber zijn bekende witte handschoentjes aan. Hij neemt je mee door veertig jaar Mercedes-historie en vertelt je per auto een leuke anekdote of een achtergrondverhaal. Het is geen geschiedenisles, maar lekker benzinesnuiven voor de liefhebber van oldtimers, sportwagens en/of Mercedes-modellen.

pop up museum adv Eindhoven sjoerd

Wat is jouw favoriete autocollectie?

Ken jij een autobedrijf met een eigen collectie of klassieke modellen in de showroom, attendeer de redactie van Autovisie erop. Stuur een mail naar [email protected]. Of zou jij graag een digitale rondleiding bij een bedrijf krijgen, laat het ons weten. Heb je zelf een verzameling die je graag met andere deelt, al dan niet anoniem, stuur Sjoerd van Bilsen een mail.

Dit is alles waar AMG níet voor staat – Sjoerds Weetjes #164

Hoe de Mercedes SL model stond voor de eerste SLK | SW193

Sjoerds Weetjes #99: Waarom Mercedes-Benz de SLR Stirling Moss bouwde

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.