Autovisie
Autovisie Video 21 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: de Aston Martin DB10 die 007 heel liet

Tien exemplaren zijn er van gemaakt, de Aston Martin DB10, maar toen ging James Bond ermee aan de slag… Nu zijn er nog drie DB10’s over en daarvan wordt er binnenkort een geveild.

Daniel Craig met de Aston Martin DB10. Foto: Christie’sDe DB10 werd speciaal voor James Bond gemaakt. Waar de superspion het eerst altijd moest doen met aangepaste versies van straatauto’s, kreeg hij nu een op maat gemaakte supercar van Aston Martin. Dit exemplaar is een van de auto’s die over de hele wereld is gebruikt voor promotiedoeleinden. Hij kwam dan ook niet in actie in de film, maar dat maakt hem niet minder bijzonder, want dit exemplaar is het enige dat gesigneerd is door Daniel Craig.

De Aston Martin DB10 in de nieuwste Bondfilm ‘Spectre’. Foto: Aston MartinDe DB10 wordt op 18 februari geveild bij veilinghuis Christie’s, waar hij onderdeel uitmaakt van een heel grote Spectre veiling. Zo kun je naast de Aston Martin onder meer het horloge van Bond (een Omega Seamaster 300), de zonnebril die Daniel Craig droeg in de film (een Tom Ford ‘Snowdon’) of de laptop van Q kopen. De Aston vormt met zijn geschatte opbrengst van 1.000.000 tot 1.500.000 Pond (zo’n 1,3 tot 2 miljoen euro) wel het kopstuk van de veiling.

De opbrengst gaat naar het Internationale Rode Kruis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.